pseudorobina casque rouge dood of ruwe start?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/03/2012 - 12:18
kianita

pseudorobina casque rouge dood of ruwe start?

In november 2010 hebben we een pseudo robiniainfo-icon margaretta casque rouge geplant. In het voorjaar/ zomer 2011 kreeg hij geen blad, wel heel kleine bloemetjes in de knop die al snel afstierven. Nu is het maart en ik zie nog geen knoppen. Tevens oogt de barst van de stam erg droog na het afschrapen van een klein stukje.Hij heeft nog geen kleine takjes die ik zou kunnen afbreken om te kijken of ze flexibel zijn.

Zou de boom gewoon dood zijn of moet ik hem nog langer kansen geven om knoppen te ontwikkelen. Wanneer zouden knoppen bij deze soort eigenlijk moeten ontwikkelen?

do, 22/03/2012 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de boom binnen een maand geen groei vertoont, kun je de plant beter als verloren beschouwen.

do, 22/03/2012 - 20:23
D_SDennis

ALs hij vorig jaar al geen blad of bloemen heeft gehad, is ie echt wel dood. Maar even afwachten kan geen kwaad maar het is een verloren zaak denk ik.

zo, 25/03/2012 - 13:33
kianita

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb maar een zijtak gepakt en deze proberen te buigen en hij knakte meteen. Deze boom is dood, erg jammer. Ben benieuwd waar het aan heeft gelegen, zou namelijk dolgraag deze boom willen hebben, maar misschien kan hij in onze tuin niet gedijen.Zou het met de droogte van afgelopen voorjaar te doen hebben? Of is het een kwestie van slechte grond?

zo, 25/03/2012 - 15:27
RdB

Hoe slechter de grond des te beter voor deze Robiniainfo-icon. Op voedselrijke grond groeit hij te snel en zwak uit, met veel takbreuk als gevolg. De boom is gewoon nooit aangeslagen. Of dat aan u of aan de boom heeft gelegen valt zo niet te beoordelen.

Ruud

zo, 25/03/2012 - 17:15
D_SDennis

Met slechter wordt dan bedoeld, arme grond, zand, goed doorlatend en zuurstofhoudend. Robiniainfo-icon's maken met behulp van bacterien wortelknolletjes aan. Deze zijn in staat stikstof (=mest) uit de lucht op te nemen. Daarom kan Robinia zo goed tegen arme grond, maar heeft deze dus grote moeite met voedselrijke grond. Maar eerlijk gezegd is deze soort ook niet echt het voorbeeld van een gezonde, goed groeiende soort. Je moet geluk hebben en de juiste grond en standplaats weten te hebben.

zo, 25/03/2012 - 21:21
RdB

Da's waar Dennis, maar een verkeerde standplaats leid tot een lelijke boom. Het doodgaan is
er niet op terug te voeren

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag