Snoeien van een magnolia

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/09/2008 - 14:47
jdrimmelen

Snoeien van een magnolia

Bij ons in de tuin staat een Magnoliainfo-icon Soulangiana.Hij is uitgegroeid tot een grote boom. Ik denk dat het al een heel oude boom is. In de lente zitten er redelijk wat bloemen in, maar niet veel bloemen per tak. Ik vroeg me af of ik de boom kan laten snoeien en of er dan meer bloemen in komen. Kan Ik dat dan zelf doen, of is het beter dit door deskundige te laten doen? Hoe kom ik bij een deskundige? Hoe oud wordt een magnolia?

za, 20/09/2008 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Magnoliainfo-icon is niet nodig om te snoeien,wil dat toch doen doe het dan direct na de bloei,want doe je dat in het najaar dan snoei je de bloemknoppen weg want een Magnolia zet de bloem knoppen in het najaar ,dus als je dan snoeit bloeit hij het jaar daar op niet,alleen takken die dwars door andere takken groeit die snoei je weg ook uiteraard dode takken,maar probeer het eens door de boom straks in maart flink wat patentkali te geven wees daar niet zuinig mee,ook superfosfaat kan helpen,als een magnolia ook kalk nodig dat weet ik zo niet uit mijn hoofd,maar patentkali is een zeer goede meststof,want patentkali maakt de meststoffen die van vorigjaar nog in de grond zitten,weer bruikbaar,dus goed voor het millieu.
Ook een aanrader is kippenmest,hierin zitten alle sporenelementen die maar bedenken kunt,en sporenelementen is wel het aller belangrijkste,de plant of boom gebruikt op zich geen sporenelementen maar is die nodig om de andere meststoffen goed op te nemen,zoals bijv de patentkali.

M.vr.gr.
Sake Tichelaar

do, 16/10/2008 - 13:59
Berntdesign

Door de magnoliainfo-icon te snoeien zal hij ook weer sneller groeien, dus snoei met mate. Als je meer bloemen wilt hebben, helpt het om rond de wortelzone een halve cirkel af te steken. Dus nooit helemaal rondom.
Een magnolia kan in goede groeiomstandigheden zeker 50 a 60 jaar oud worden.

Onderwerp gesloten