stekken treurwilg?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/11/2006 - 20:35
sarasa

stekken treurwilg?

vrienden van ons hebben hun treurwilg gesnoeid, en vroegen ons of we een paar stekken wilden
mijn vraag; hoe groot moet eigenlijk zo een stek zijn? moet ie eerst in water daarna in de grond? of beter direkt in stekgrond planten? of direkt gewoon de tuin in?

hij zou niet te ver van de visvijver staan (als het lukt om te stekken) is dit een goeie plek?

en is het waar dat hij graag in natte bodem staat
(kleigrond, niet goed water doorlatend)
vele vragen voor een 'boompje'
Lotte

do, 23/11/2006 - 11:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

om welke soort treurwilg gaat het .
zo een wilg wat je voor de pasen in een vaas doet deze takken zet je gewoon in het water tot dat ze wortels hebben pot ze dan in de grond buiten , een tak mag gerust 1 meter of wat meer zijn

do, 23/11/2006 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ze ook gelijk in de grond steken. Enige tijd geleden heeft hier een uitgebreide discussie gestaan over het stekken van wilgen. Lees die eens na.

Grond: Wilgen hebben een hekel aan droge grond. Natte, slecht doorlatende klei echter, daar zijn ze de meeste soorten dol op (o.a. Boswilg wat minder). Het is dan ook een van de weinige bomen die langdurig met de voeten in het water kan staan. Samen met de Populier vormen ze dan ook het zogenaamde zachthout ooibos. Dat is rivierbegeleidend bos dat in sommige jaren zelfs 's zomers nat blijft. Zodra de grond iets droger is tref je harhout ooibos aan (Eik en Es).

Ruud

do, 23/11/2006 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anoniem: de wilg die met pasen wordt aangevoerd is de kronkelwilg. Het gaat hier om de treurwilg!

za, 09/12/2006 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alle wilgen zijn perfect te stekken als winterstek. Dit gaat als volgt , je knipt van zodra de plant in rust is [winter] eenjarige stevige takken in stukken van ongeveer 25cm deze plant je in volle grond ongeveer 2/3 inde grond. Komende zomer zet je er een bamboestok tegen om een rechte stam te kweken. en na 2 jaar heb je dan een flinke boom van ongeveer 10cm stamomtrek. op deze manier lukt bijna 100% ik kweek ze zo al enkele jaren met een goed resultaat.

Onderwerp gesloten