fuchsia binnen ,maar ook de pissebedden!!

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/11/2006 - 00:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

fuchsia binnen ,maar ook de pissebedden!!

Ik heb een aantal fuchsiainfo-icon's weer naar binnen gehaald om te overwinteren. Ze staan in mijn slaapkamer. Daar is het altijd koel maar wel licht genoeg. Maar het 'probleem 'is wel dat ook de pissebedden mee naar binnen zijn gekomen. Die kruipen nu vrolijk rond over het plafond en langs de muren. Ik probeer zoveel mogelijk wegtevangen. Maar fijn is dit niet. Is er een manier om tevoorkomen dat ik elk jaar zoveel pissebedden in huis krijg.( ik vraag me ook af of ze het binnen overleven.Hopelijk niet!)

do, 23/11/2006 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

ze overleven uitstekend binnen

do, 23/11/2006 - 09:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

fuchsiainfo-icon's kun je beter eerst buiten of in een schuur eerst laten opdrogen.Daarna even uit de pot nemen, zoveel mogelijk pissebedden en ritnaalden uit de kluit kloppen en de kluit bespuiten met een middel tegen pissebedden.Daarmee voorkom je een groot deel van deze"overval" Overigens zijn pissebedden niet schadelijk en niet vies.
Nu ze eenmaal in huis zitten kun je ze vangen door aardappels wat uit te hollen, daar wat stro of hooi in doen , dit vochtig houden en dagelijks legen.Ook kun je ze bestrijden met een interieurspray tegen vlooien.

do, 23/11/2006 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

mischiens nog een tip . ik gebruik die altijd .
doe een halve aardappel deze hol je een beetje uit en leg hem op zijn platekop , daar kruipen de pissebedden onder en de ritnaalden zij doen zich te oed aan de aardappel en zo kun je ze dan verwijderen , je moet eens opletten hoeveel er onder zitten

do, 23/11/2006 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik haal veel planten naar binnen dus ik heb die fout ook vaak genoeg gemaakt. Voor ze naar binnen mogen zet ik ze nu minstens een uur onder water (de potkluit) en veeg eventueel naar boven geklommen slakken, spinnen en pissebedden weg. Daarna goed laten uitlekken en naar binnen halen (niet meer 's nacht buiten laten anders kun je opnieuw beginnen).

Planten die naar zolder gaan en daar geen water krijgen zet ik wel vaak zo neer. Na maanden droogte blijken er dan in het voorjaar soms toch nog pissebedden overleeft te hebben.

Ruud

vr, 24/11/2006 - 15:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zie het probleem niet zo.Pissebedden zijn erg nuttige diertjes in de kringloop van het natuurlijk leven.Vind je het niet prettig om deze diertjes in de slaapkamer te hebben: een leeg jampotje waar je ze voorzichtig intikt en dan buiten uitschudt,doet wonderen.Na een paar dagen zijn ze dan natuurvriendelijk verwijderd en is het probleempje opgelost.

vr, 24/11/2006 - 17:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is ook geen probleem, maar echt fijn is het niet als er zoveel pissebeden alle kanten oplopen. Ik heb er ook zoveel mogelijk gevangen en buiten gezet. In ieder geval kan ik de vorige tips goed gebruiken en zal ik zeker toepassen. Bedankt.

za, 25/11/2006 - 20:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had er op een goed moment honderden in een pot. Da's wat veel voor in huis, een enkel beestje is geen probleem, maar als je er zo'n 20-40 per dag moet wegvangen....

Dat lukte uiteindelijk door een natte dweil naast de plant te leggen. De volgende morgen zat zo'n 90% onder de dweil. Na een dag of drie waren ze weg.

Ruud

Onderwerp gesloten