wat groeit er naast een klimop haag?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/06/2009 - 20:51
marrie3

wat groeit er naast een klimop haag?

We hebben vorig jaar met de buren een hek van betongaas met klimop gezet. De klimop is goed aangeslagen en het hek zit al bijna dicht.

Nu zit er tussen het klimophek en de oprit een stukje grond van 15 cm en iets verderop is het 30 cm. Ik heb er Vincainfo-icon (maagdenpalm) staan maar dat groeit niet goed - ik verwacht door de concurrentie van de klimop. Ook Seduminfo-icon en Echinaceainfo-icon purpurea doen het er niet goed.

Heeft iemand ideeën wat er op die smalle strook grond naast de klimop heg zou kunnen groeien? Het moet een sterke plant zijn die goed tegen droogte kan, als hij de klimop het hoofd wil bieden. Als er echt niets anders wil groeien laat ik die stukjes ook begroeien met klimop, maar ik vind het leuker als er iets anders groeit en bloeit.

Alvast bedankt!

zo, 07/06/2009 - 21:18
Hendrik Jan

Je kan Epimediuminfo-icon (een standaard soort, niet een of ander luxe variant) of Geraniuminfo-icon macrorrhizum, beide planten kunnen goed tegen droogte, zijn ijzersterk. De Geranium macrorrhizum, kan zeker de concurrentie aan, zorg wel in eerste instantie voor een goede start, dus redelijk humusrijke grond en voor het aanslaan even goed zorgen dat ze genoeg water krijgen.

zo, 07/06/2009 - 23:05
Marcella

En als het in de schaduw ligt kun je Pachysandrainfo-icon proberen.

ma, 08/06/2009 - 00:47
Morty

of pachysandrainfo-icon 'Green Sheen' deze nieuwe cultivar kan goed tegen zon.

do, 25/06/2009 - 16:44
rvdvlies

Ook kleinbladige ,eventueel bonte,hulst is geschikt evenals sedumsoorten.
Die bloeien prachtig en kunnen zeer goed tegen droogte.
Succes Rvdvlies

Onderwerp gesloten