Welke boom in dit tuintje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 03/02/2007 - 23:45
pierke

Welke boom in dit tuintje

hallo,

We hebben net een huisje gekocht en we zijn al vollop aan't fantaseren over ons tuintje.
De achtertuin is 12 m op 15 m.
We zouden graag een boom planten Deze zou het pronkstuk moeten worden van onze tuin omdat we maar plaats hebben voor 1 boom.
De boom mag een brede kruin hebben maar mag ook niet teveel zonlight wegnemen.
We hebben zon van 's morgensvroeg tot laat in de namiddag in de tuin.
Achter de tuin ligt een boomgaard. We weten enkel van onze grond dat het type bouwgrond is, voor de rest hebben we het nog niet verder onderzocht.
Is het mogelijk om enkele geschikte boomsoorten mee te delen aan ons.

mvg,

Pierke en partner

zo, 04/02/2007 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn tuin is nog kleiner, maar er staat onder andere een Prunusinfo-icon subhirtella 'Autumnalis Rosea'. Deze boom bloeit de hele winter met kleine rose bloemen en vormt geen dichte kruin. Het is een stamboom waar we goed onderdoor kunnen lopen en die weinig schaduw geeft. De blaadjes in de zomer zijn klein. Een aanrader!

zo, 18/02/2007 - 13:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Wij zijn ook aan het zoeken naar een niet te grote boom welke in de winter groen blijft. We hebben nu twee mogelijkheden:

- Prunusinfo-icon Lusitanica, op een stam(je kan er onderdoor kijken), de bladeren blijven groen, prijs: ± 85 euro voor een jongeling en ± 150 euro voor een boompje met een iets dikkere stam. Er komen bessen aan welke zeer giftig zijn, deze bessen zijn wel heel mooi van kleur.

- Photiniainfo-icon Red Robin, ook op een stam, bladeren zijn groen en bepaalde maanden rood. Prijs voor een jongeling ± 125 euro. Voor een meer volwassen boom ± 250 euro.

-> Wij gaan waarschijnlijk voor de tweede optie. We hebben klei-grond dus we moeten diep graven en door de klei-laag heen gaten boren (wellicht boor huren om diep genoeg te komen) deze gaten moeten we dan weer opvullen met grind, zodat de wortels van de boom door stilstaand water niet kunnen gaan rotten.

Groetjes en succes,
Martijn

Onderwerp gesloten