beesjes

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/07/2006 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

beesjes

in mijn tuin heb ik twee vijvers waar geen vis in zit maar wel kikkers. De ene vijver waar zuurstof planten en water lelie's in zitten doet het erg goed. Maar in de andere vijver waar ook zuurstof planten en water lelie's in zitten, zitten aan de onder kant van de lelie bladeren doorzichtig glibberige wormpjes en boven op kleine zwarte beestjes die de bladeren van de lelie aan vreten.
Weet iemand wat ik hier aan kan doen.

zo, 09/07/2006 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

als u vis opzitten had was er geen rede tot paniek ,het zou genoeg zijn de bladeren bv met een stok onder te dompelen en de vissen gaan dan de beestjes normalieter opeten.
onderdompelen en af schepen met een fijn net zouik zeggen.
doorzichtige dingen aan de onderzijde komt veel voor ook hier bij mij,meestal ook wel te vinden op uw pomp en zo,het een heeft niets te maken met het ander volgens mij.

ma, 10/07/2006 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ben net op internet naar waterplanten aan het zoeken en kom daar toevallig doorzichtige wormpjes tegen die aan de onderkant van eendenkroos wachten op hun prooi dat zijn de larven van de witte mug de kleine zwarte beestjes weet ik niet dus ook niet wat je er aan kunt doen

ma, 10/07/2006 - 11:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je lelies aangetast worden door de beestjes, dan gaat het om larven van de geelgerande waterleliekever. Knijp er eens eentje dood ... vermoedelijk spat ie dan uiteen in geel/groene prut.
De enige manier om die beestjes weg te krijgen is het zelf doen. Ik heb ergens gelezen dat er wel bepaalde vogels zijn die die larven opeten, maar dat die tegenwoordig erg zeldzaam geworden zijn. Niet op wachten dus en zelf aan het werk ...

De glibberige dingen aan de onderkant van je bladeren zouden ook eitjes van slakken kunnen zijn. Als ze plat zijn en een afmeting van ongeveer 1 tot 2 cm hebben, dan zijn het zeer waarschijnlijk slakken. Je hebt 2 typen: ronde en ovale. De ene vorm is van poelslakken, de ander van posthoornslakken (ik weet niet precies welke bij welke hoort).

do, 13/07/2006 - 15:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

heey,

een tip, steek er enkele vissen bij. geen koi's of iets dergelijks, maar enkele windes. deze vervuilen je water niet, of amper, en zijn erg nuttig! deze worden ook vaak in zwemvijvers gehouden om kleine waterdiertjes op te eten. en deze kosten niet zo veel, 1euro voor een van 10cm denk ik

groetjes

Onderwerp gesloten