bijpassende vissen & garnalen ??

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/12/2013 - 20:33
bio111

bijpassende vissen & garnalen ??

zoek nog bijpassende vissen en garnalen voor mijn aquarium. mijn eisen zijn :

makkelijk soorten, sterk, qua voer makkelijk, en ze algen ook mee eten, en qua jongen makkelijk in zoet water en wat meer kleur dan zwart/beige en iets meer in de middenlaag tot overal in de bak.

mijn bak is 80 cm breed, 36 cm diep en 45-50 cm hoog.

ik heb momenteel :

4 pantser meerval panda/corydoras panda
4 sluier zebra danio
2 sluierstaart luipaard danio

van deze soorten wil ik nog 2-3,2-3 en 4-5 voor grotere scholen ( als het slim is).

en ik zoek nog wat meer kleurige vissen en garnalen. wie weet welk soort(en) bij de huidige soorten kan?

ma, 16/12/2013 - 09:29
Matennaaier

Je was goed bezig en nu ga je voor flinke overbevolking zorgen?

ma, 16/12/2013 - 21:43
bio111

een overbevolking is niet de bedoeling. voor corydoras iets grotere groep om ze wat veiliger te laten voelen. en voor de danio, wat meer leven in de middelste en bovenste lagen.

garnalen : leuke beestjes. en iets meer algen eters ( geloof ik ).

di, 17/12/2013 - 20:48
bio111

en waar denk je waar de vissen meer aan hebben : een clubje/school of alleen zijn

do, 19/12/2013 - 20:58
Anneloog

ja de cory's en de danio's uit breiden is goed zeer goed zelfs ik zou de groepen tot zeker 8 stuks uitbreiden, maar dan heb je 1 bodem groep en 2 midden laag groepen dat oogt best druk, garnalen tja die kunnen er wel bij maar je danio's zullen er graag van snoepen zeker van baby's en als een garnaal verschaald is is hij erg kwetsbaar.
Nu is er een garnaal wat nuttig is en zonder problemen kan en dat is de Japonica garnaal (Caridina multidentata) deze word wat groter en kweekt niet op zoet water, ook is deze garnaal een echte algen eter dus ook zeer nuttig wel moet deze in een groep geplaatst worden van liefst minimaal 6.
Vuurgarnalen (Neocaridina cf. davidi Red) die niet echt alg eet maar wel er graag tussen plukt zou misschien ook kunnen maar dan moet je wel heel veel mosjes/fijn bladerige planten en hout of stenen hebben waar de garnalen zich kunnen verstoppen en kunnen vervellen en baby's kunnen los laten.
Mocht je ook nog andere garnalen willen bij vuurtjes kijk dan uit want vele garnalen kunnen kruizen en dan krijg je een saaie grijzige niets zeggende gekleurde garnaal.
Garnalen vervuilen zeer weinig en worden daarom niet echt bij een bestand opgeteld zoals vissen dat worden wel moeten alle garnalen altijd in groep's verband worden toegevoegd de kleine dwerg garnalen zoals vuurtje dus minimaal per 10 japonica's kan minder.

do, 19/12/2013 - 22:43
bio111

bedankt.

qua schuilplekken en jongen, kijk maar of de foto een goede indicatie is.

op het liggend stuk kienhout zit ook nog een plukje mos.

bijpassende vissen & garnalen ??
di, 24/12/2013 - 21:52
Anneloog

Aqua zet er goed uit.
Die mos ballen zijn echter niet van echt mos houd daar rekening mee het zijn eigenlijk algenballen en ze kunnen leuk en lang decoratief zijn maar ze kunnen decoratie besmetten met alg en deze is erg lastig te verwijderen.
Zoals ik de beplanting nu zie zijn er best veel verstop plekjes en dan kunnen vuurtjes zeker wel lukken, begin met een grote volwassen groep en controleer of je filter garnalen proof is ( zodat baby garnalen niet massaal in het filter terecht komen of nog erger tot gekat vermalen worden).
Veel succes met het aqua en de bewoners ervan en toekomstige bewoners :)

di, 24/12/2013 - 23:25
bio111

bedankt voor de info over de ballen.

eens kijken of moeders een oude panty heeft voor de inlaten voor de filters en zo.

mijn filter heeft 2 groepen inlaten. 1 boven aan en 1 ter hoogte van het midden. het verwarming element zit een eigen vakje voor de inlaat.

op de afbeelding , meest rechtste cirkel zijn de inlaat.

maar goed, heb er 15 vuur garnaaltjes ingedaald. ik zie er soms 5-6, en de rest zie ik niet zitten ( aardig goed in het spel verstoppertje spelen al zeg ik het zelf ).

bijpassende vissen & garnalen ??
wo, 25/12/2013 - 12:28
Anneloog

Een panty kan heel goed maar deze verstopt snel dus regelmatig even schoonmaken, je kan ook stukje horengaas proberen voor de inlaten te stoppen of een stukje filter watten die je regelmatig ververst/vernieuwd.
Het belangrijkst is de inlaat bij het motorische gedeelte van de pomp want daar kunnen garnalen tot gehakt vermalen worden, bij het spons gedeelte is veel voedsel voor garnalen en weinig gevaar je zal dat alleen goed moeten controleren op baby garnalen als je bak onderhoud pleegt.

En het is normaal dat je weinig tot geen garnalen ziet, helemaal omdat er vissen zijn en gevaar dus.
Ik zie in mijn aqua's gemengd met vis ongeveer 1/3e van de aanwezige garnalen, in aqua's zonder vis en alleen garnalen zie ik er zeker 2/3e van het bestand en zijn ze minder schuw omdat er geen gevaar is.
Zodra de groep gaat groeien en de garnalen en vissen wennen zal je steeds meer garnalen gaan zien, ook weet je op gegeven moment waar te moeten zoeken/kijken en zie je ze dus sneller.

vr, 27/12/2013 - 20:46
bio111

inmiddels 2 plantjes met een groot blad en een stuk kienhout met mos erop bij gekomen ( 1 achter het grote staande stuk kienhout met mos erop ) . als het zo nog niet genoeg verstop plekken zijn, dan geef ik het op.

bijpassende vissen & garnalen ??
za, 28/12/2013 - 17:33
Anneloog

Ziet er goed uit zou niet weten waarom het nu niet goed zou gaan.
Succes ermee en vooral genietze van het aqua en de bewoners.

di, 31/12/2013 - 14:40
hansi

Ziet er super uit!

bijpassende vissen & garnalen ??
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag