blinde windes

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/02/2006 - 14:37
henkeman

blinde windes

ik heb een probleem met mijn windes en goud vissen, ze hebben een soort van bloemkooltje op de ogen, ze zijn volgens mij ook blind . de jonge windes van twee jaar oud hebben er geen last van , wat kan dit zijn?

ma, 20/02/2006 - 02:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is moeilijk te zeggen wat het is dat kan van alles zijn, o.a een bacterieële infektie, parasiet(en) of schimmel.

Schimmel is altijd aanwezig en ontstaat enkel wanneer er wonden zijn op de vis, of door infekties van bacteriën of andere parasieten.
Saprolegnia en Achlya zijn schimmels die onze vissen kunnen besmetten. Een vis wordt slechts dan besmet, als de vis verzwakt is en de huid van de vis aangetast is. Ook een slechte waterkwaliteit kan de slijmlaag van de vis aantasten, b.v. de pH-waarde is te hoog of te laag. Als ik opmaak in je omschrijving denk ik dat het een schimmel is. De schimmelinfecties zijn te herkennen aan witte wattachtige structuren op de huid, ogen of vinnen van de vis. Deze wattenachtige proppen klappen in elkaar als de vis boven water komt. Ook de eieren van vissen kunnen door deze schimmels besmet worden.

Het beste is om de vissen apart te zetten zodat de andere vissen ook niet besmet kunnen worden, en te behandelen met het juiste produkt.
Maar ik moet er wel bij zeggen dat mijn gezegde een vermoeden is, en ik enkel afga op wat er vermeld wordt. Mocht het schimmel zijn dan moet ook de vijver een behandeling ondergaan en wel de oorzaak aanpakken.

Onderwerp gesloten