diamantsteur

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/07/2006 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

diamantsteur

einde juni heb ik een diamantsteur gekocht van 65 cm lang met heel veel mooie witte tekeningen op zijn lichaam. na enkele wekenmoet ik vaststellen dat deze diamantsteur volledig zwart aan het worden is, dus al die mooie witte plekken zijn verdwenen.
is daar een reden voor en kan ik daar iets aan doen dat deze plekken terugkomen.

wo, 19/07/2006 - 14:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan heb je waarschijnlijk geen Diamantsteur gekocht.

Waar vertoeft deze Steur in? Hoe groot is de vijver, zijn er planten aanwezig en zo meer.

Men koopt iets zonder te weten hoe en wat, het internet staat vol van te koop aangeboden Steur! met vermelding op tijd van drie jaar is onze steur te groot geworden voor de vijver, en zoeken een goed tehuis voor de steur.

Als je inderdaad een diamantsteur hebt, dat is nog maar de vraag, dan wordt het hoog tijd dat er iets gedaan wordt aan de wild aan/verkoop van Steuren.
Een diamantsteur (Acipencer Gueldenstaedt latijnse naam) of wel Russiche steur genoemd kan in zijn natuurlijke omgeving een behoorlijke lengte krijgen.
En staat de Diamantsteur op de lijst bedrijgde diersoorten.

Hoogst waarschijnlijk heb jij De Ruthenus Steur ook wel Sterlet genoemd aangeschaft. Deze steur is goed te herkennen aan zijn spitse neus en bruin zwarte grondkleur, en heeft een spierwitte onderkant.

Dat niet alleen de omvang van de steur, maar ook de problemen die een Steur kan hebben of oplopen.
Laatst las ik hier nog een bericht dat al een aantal dagen de steur op zijn rug lag maar ademde nog wel. PFFFFFFF niet normaal het dier ligt al een aantal dagen op zijn rug, en gaan dan pas vragen stellen wat er aan de hand is.
Gehaaid werdt het gelezen wat er aan de hand is maar Reageren, doen ze niet meer, voor 99% zal de Steur het niet overleeft hebben, en uit schaamte wordt er gezwegen.

Achja het zijn maar Steuren en zo duur was die nu ook weer niet, morgen gaan we weer een nieuwe kopen.

do, 20/07/2006 - 21:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

nou waarschijnlijk krijg je die plekken niet meer terug en ik wil geen commentaar geven maar ik de reactie van sjuul niet helemaal volgen wel dat je waarschijnlijk geen diamantsteur gekocht hebt!

vr, 21/07/2006 - 12:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn vijver is ongeveer 8 meter bij 4.5 meter met drie waterlelies erin in totaal goed voor 32000 liter water met daarnaast nog een plantenfilter van 4000 liter water met veel zuurstofplanten.
ook een waterval is aanwezig.
de steur die ik gekocht (miskoop?) heb heeft geen scherpe neus maar wel een stompe. hij mag zeker anderhalve meter lang worden dan nog zal hij plaats hebben om mooi rond te zwemmen in mijn vijver, maar ik betwijfel als een steur wel zo groot zal worden.
dat het geen diamantsteur is ben ik nu ook wel zeker en daarom zal ik geen vissen meer gaan kopen in de paridaen in oostkamp want daar heb ik die zogezegde diamantsteur gekocht.
had me misschien voor enkele euro's meer een albino steur gekocht. heeft er daar al iemand ervaring mee?

vr, 21/07/2006 - 15:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt mij meer dan logisch dat men eerst informatie opdoet voor dat men een vis koopt.

Te vaak kopen mensen vissen, en vragen zich later pas af wat ze eigenlijk hebben gekocht, of hoe groot wordt zo'n vis, kan ie wel bij die of die vissen etc.

Beste mensen je koop toch niet eerst een piranja om later af te vragen of hij wel bij je andere vissen past?
Of een kaaiman als speelkameraadje voor je hond?

Bezind eer gij begind.

Dan zal er een hoop ellende bespaard blijven.

Doe eerst INFORMATIE op VOOR dat je iets koopt!

Succes!

za, 22/07/2006 - 02:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Juist Goudviskweker dat is het gezegde. Die ga ik onthouden of moet ik auteursrechten betalen.

Fantasy=3*p: als je het bericht leest van goudviskweker wordt het je misschien duidelijk.

za, 22/07/2006 - 03:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hahahaha Nee hoor Sjuul, mag je zo hebben van mij.

wo, 13/06/2007 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wil niet veel zeggen, maar als je steuren houd dan mag je je waterlely's wel eens uit je vijver halen, dit is bijna zeker de dood van je steur straks.
Een steur vijver heeft geen planten.
Steuren kunnen vrij vlug verstrikt raken in waterplanten, en aangezien ze de kieuwen niet kunnen sluiten zoals een gewone vis zullen ze kort daarna verdrinken.

do, 26/07/2007 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik heb ook twee steurtjes gekocht. Ze zwemmen in een grote vijver zonder planten en met veel zuurstofballen. We hadden al drie steurs (sterlet) en die zijn nu ongeveer 50 cm, ze zijn sterk en actief. De twee nieuwe steurs zijn diamantsteurs van ong 20 cm. Nu ligt één in een kronkel. Ik heb hem in een ander bak gedaan met een zuurstofbol. Ik begrijp niet wat er aan de hand is. De andere steurs hebben nergens last van. Wat kan de oorzaak zijn? en wat kan ik doen dat hij weer gewoon gaat zwemmen?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag