Enge Beesten In Mijn Vijver, HELP!

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/07/2005 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Enge Beesten In Mijn Vijver, HELP!

Heey,

Ik ging kijken bij mijn vijver en toen was een van mijn net-een-week-oude-vissen dood. Een gele goudvis dreef met een grote witte stip op het water. Hij was helemaal aangevroten. Het is mij verteld dat het door kikkervisjes komt, of misschien door een geelgerande watertor of zo. Maar ik heb een zonnebaars dus dan kan het geen geelgerande watertor zijn. Toen ik die dode vis dr uit haalden, haalde ik 2 hele enge beesten mee. Ze waren ongeveer 5-10 cm, bruin met lichtbruine strepen, en een kruising tussen een duizendpoot, een worm en een schorpioen!
Ze gingen dood toen ik ze op het gras had laten liggen, dus ik neem aan dat het water dieren zijn.
Weet iemand wat het voor dieren zijn?
Of ze schadelijk zijn?
Met hoeveel ze voor komen?
En hoe k er weer van af kom?
Alvast Bedankt!

Irene

do, 14/07/2005 - 01:10
Anoniem (anoniem geplaatst)
do, 14/07/2005 - 13:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien de larven van de libelle? Ik vind dat prachtige dieren, maar ik kan me best voorstellen dat sommige mensen deze nogal eng vinden met hun grote monddelen en staartjes... Deze larven zijn geduchte rovers, maar eens volwassen zijn het van de mooiste vijverdieren...
Pieter

do, 14/07/2005 - 17:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Irene, na het raadplegen van mijn boekje 'wat vind ik in sloot en plas' kom ik tot de conclusie dat het waarschijnlijk toch larven van de geelgerande waterkever moeten zijn. Die worden zoals omschreven zo'n zeven centimeter lang en het zijn geduchte rovers. Schadelijk dus. Hoe je er af komt en met hoeveel ze zijn weet ik niet. Ik denk alleen dat ze in de vrije natuur in sloten e.d. meer geschikt voedsel vinden en dat ze in jouw vijver zich noodgedwongen aan je visjes moeten vergrijpen. Min of meer een probleem van natuurlijk evenwicht.
Groet, Frans.

zo, 17/07/2005 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

kan niet anders zeggen dat is het leven ik denk zelf dat je het hebt over de larf van de geelgerande water tor

mocht je hulp nodig hebben....... kijk dan ff op mijn website voor mijn gegevens

https://tinyurl.com/yy8rwp3h

za, 23/07/2005 - 11:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het klinkt toch als de larven van de geelgerande watertor, ik heb er zelf ook last van. Wat ik doe is ze vangen. Ik ga rustig met mijn schepnetje bij de vijver zitten en wacht tot ze aan de oppervlakte komen hangen want dat doen ze. Dan een snelle schep en ik heb ze en breng ze naar een water waar ze minder lastig zijn, ze kunnen er ook niets aan doen dat ze zo vraatzuchtig zijn, ze hebben gewoon honger. Ik hoop dat je hier een beetje mee geholpen bent want dat je vissen opgegeten wotden vind ik erg sneu.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag