Ernstig vervuild water

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 03/05/2008 - 22:29
Sin

Ernstig vervuild water

Hoi Allemaal,

Ik heb nu ongeveer 5 jaar een vijver (4300 ltr.) en mij eigenlijk nooit druk gemaakt om de helderheid of waarden van het water. Al vanaf het begin af aan heb ik koi en goudwindes erin zitten die nu echt ontzettend groot aan het worden zijn en wilde graag helder water hebben. Vanaf dat moment ben ik mij pas echt gaan verdiepen en mijn conclusie is dat mijn vijver volgens mij ernstig vervuild is.

Via internet veel informatie gehaald, eerst hardheid verhogen, zorgen voor voldoende Co2 dmv biologisch filter (2 wk. geleden aangeschaft en al 3x schoongemaakt) en veel azolla in de vijver gedaan omdat ik heel veel zweefalg heb. Ook heb ik heel veel zuurstofplanten gekocht want het bleek dat er maar 1 in mijn vijver stond. Een wonder dat mijn vissen nog leven, actief zijn en er gezond uit zien. (of ze echt gezond zijn weet ik niet maar ze leven er al 5 jaar)

Ook heb ik 1/3 van mijn vijverwater eruit gehaald die ik later weer wil bijvullen met leidingwater. In het diepste gedeelte van mijn bodem (1,50 mtr.) zit ontzettend veel troep. Als ik met mijn schepnet erdoor heen ga moet ik zeker door 10 cm troep heen en wil dit schoonmaken.

Heeft iemand tips voor mij? Ik heb een paar scheppen met ontzettend veel troep eruit gehaald, mijn vijver is nu een vieze baggersloot en ben bang dat mijn vissen dit niet gaan overleven.

Alvast bedankt!

za, 03/05/2008 - 22:08
gotcha

Je had beter eerst je waterwaarden laten testen,nu doen heeft niet veel nut daar het water helemaal ondersteboven is gehaald.

Ik zou aanraden om met een uvlamp te werken.
Je filter heb je reeds 3x gereinigd op 2 weken.Waarom?Verstopte hij soms?

De troep kan je misschien het best met een vijverstofzuiger verwijderen,of toch met de nodige zorg met een schepnet.(leuk werkje)

Je zal zien als je dat al hebt gedaan zal het water met de tijd toch al helderder worden.

Eerst de troep opruimen,daarna de zuurstofplanten erin.Waterwaarden laten controleren.

Moest je een kans zien om de vissen alsnog even in een ander tijdelijk onderkomen te zetten zou dit nog gemakkelijker werken.

Je zult je werkje nu wel hebben,dan nog wat geduld erbij en je vissen zullen zich dan nog beter voelen.

za, 03/05/2008 - 22:29
Sin

ik heb mijn filter schoongemaakt omdat het water zo smerig was, duidelijk een verzameling en dacht als ik dit vieze water er om de 3 dagen uitschep moet er een hoop troep verdwijnen. Ik heb wel gelezen dat mijn filter eerst moet rijpen en dat zich een kolonie bacterien moet nestelen die ervoor zorgen dat het afvaldeeltjes worden omgezet in Co2 zodat planten kunnen groeien. Daarom heb ik alles licht afgespoeld.

Kan ik dit wel of niet doen? En hoe schadelijk is het voor mijn vissen als ik nog meer troep met een schepnet eruit haal? Omdat alles dan wordt omgeploegd? En is het nu beter als ik de zuurstofplanten er uit haal en tijdelijk in water zet?

Ik ga inderdaad, als het vuil wat gezakt is, mijn water laten testen. Nu ik mij er meer in verdiept heb, heb ik best wel medelijden met mijn vissen!

Onderwerp gesloten