filter

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/02/2007 - 16:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

filter

In het begin van de winter wanner de temperatuur gemmideld onder de 5 graden was heb ik mijn filter/pop instalatie er uit gehaald.
Is het schadelijk als ik in deze tijd van het jaar met de temperatuur vooruitzicht de pomp terug plaats?

alvast bedankt

do, 01/03/2007 - 02:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

In principe is het nog te vroeg om in je vijver te gaan rommelen, nu je vissen in rustperiode zijn.
Dat kan schadelijk zijn voor je vissen.

Een filterpomp kan je in principe gewoon in je vijver laten staan, mits...hij zo'n +/- 25 cm onder het wateroppervlak staat.
Beslist niet dieper, omdat je dan teveel watercirculatie gaat krijgen, waarbij je het koude boven water gaat vermengen met het warme onder water, waar de vissen zich nu vertoeven.

Aangezien het altijd nog kan gaan vriezen, en de nachten vaak nog koud zijn, kun je beter misschien met een beluchtingspompje werken.
Hoef je niet echt te rommelen in je vijver, en een borrelsteen is zo geplaatst.
Het beste is, om je vijver momenteel nog met rust te laten.
Maar als het gaat vriezen moet je toch voor een wak zorgen.

Succes!

do, 01/03/2007 - 08:24
Sjuul

Ik vraag me toch af waarom mensen met een filter werken en deze afsluiten in de winter, waar is dat voor nodig.

Als je de filter afkoppelt in de winter hoef je er ook geen te hebben, want waar een hele lange tijd aan vooraf gaat voordat de filter zijn werk moet gaan doen met name de BACCIE'S en de Nitrieficerende (die er vanzelf inkomen) breek jij in 1 keer de bacteriënkolonie af, die ook in de winter van belang zijn.
Zelfs als de filter langer dan een uur stilstaat sterven de baccie's al af.

ma, 05/03/2007 - 23:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

De filters zij nu eenmaal niet bestand tegen kou Sjuul. Wij raden daarom ook aan bij de buitenbaden, de filterruimte boven de 5 graden te houden. Is niets vervelender dan een filter in April/Mei opstarten en 400 m3/h voor je harses te krijgen, doordat een filter scheurt!

Nu neem ik aan dat de meeste mensen bij vijvers de filters in een soort van put naast de vijver plaatsen, dus waarom de put niet isoleren en een klein heet lucht kacheltje erbij, ben je van het hele geëtter af, daarintegen, zetten wij de filters in de wintermaanden ook uit en leeg, en laten ze beluchten, zodat de filters van binnenuit niet rotten.

De bacterieen in een drukfilter zijn veel sneller opgebouwd dan in een open filter, dit omdat het filterzand een veel groter oppervlak heeft voor bacteriekolonies.

Groeten Tricky

di, 06/03/2007 - 08:16
Sjuul

Reageerd de anoniem wie de vraag heeft gesteld of de anoniem die drukfilters verkoopt want dat maak ik uit het verhaal op.

Dan begrijp ik nog iets niet, wanneer moet dan de filter opgestart worden als dat niet in april/mei kan, als er 400m³ erdoor gejaagd wordt per uur dat is nogal wat, en zou die moeten scheuren?

Wat heeft dat voor nut om een drukfilter te isoleren en er een klein straalkacheltje erbij te plaatsen? of dat helpt... dat helpt juist niks, dan moet ook het water verwarmd worden.

Het is geen geëtter met de juiste materialen en je spreekt jezelf tegen, eerst zeg je dat je de mensen adviseert om de filter boven de 5 graden te houden, en daarna zeg je wij sluiten ook in de winter de filters af.

Kun je beter adviseren plaats de drukfilter in de woonkamer ter bescherming voor de vorst.

Sjuul.

do, 08/03/2007 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij sluiten de filters nog langer af, omdat de buitenbaden in de winter toch niet in bedrijf zijn, buitenbaden starten we in april/mei op en zijn vaak maar 12/16 weken in bedrijf, of zwem jij in oktober nog steeds in een buitenbad!?

Ik geef alleen aan dat polyester drukfilters niet tegen kou kunnen en als je ervoor kiest om deze door te laten draaien, dat het dan van belang is dat die +/- in een ruimte van 5 graden blijft.

Als je ervoor kiest om het filter uit te zetten omdat je de vissen rust wil geven, waarom dan niet gewoon het filter dichtzetten, en beluchten, zodat het niet gaat rotten van binnen!?

Onderwerp gesloten