giftig blad?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/02/2007 - 15:20
minema

giftig blad?

Ik ga mijn in het najaar aangelegde vijver (2m -3m) binnen een paar maand dus beplanten. Nu las ik toevallig op een site i.v.m. schadelijke planten dat het blad van de wisteriainfo-icon sinensis ofte blauwregen giftig is. Nu ligt die vijver toch wel uitgerekend in de schaduw van zo'n kadet zeker. Nu, de bladeren baren mij weinig zorgen, 's winters voorzie ik een net zodat die nooit in de vijver terecht kunnen. De bloemen evenwel verwelken in het voorjaar en komen gegarandeerd ook in het water terecht. Nu is mijn vraag: zijn die ook giftif zo ja in welke mate en wat is hiervoor een oplossing?
Met dank.

do, 01/03/2007 - 07:50
Sjuul

Alles is giftig van de blauweregen! De tak, peul, zaad en bladeren.
Zelfs met een net voorkom je niet dat er geen enkel blad in zal vallen.

Wordt ook zelden of nooit op geattendeerd dat de blauwe regen niet in de buurt of bij een vijver geplant moet worden.

Zo zijn de volgende ook niet van toepassing bij een vijver, de eik, goudenregen, kastanje, notenboom, wilg en brem deze zijn gif voor onze vissen.
Een citaat van mijzelf van vorig jaar zie datum
Sjuul:
06-10-2006Aan een net heb je niet veel, de gehele plant is giftig, takken, peulen en zaden.
Giftig is ze voor iedereen dier en mens, dat ze giftig is wil niet zeggen dat als er van ge-eten wordt de dood intreed, je/ze kunnen er wel goed ziek van worden.

Hoe het bij vissen verloopt weet ik niet, maar vissen zijn al snel vatbaar voor ziekten. Nu die plant giftig is en er veel zaden of peulen in het water terecht kunnen komen, denk ik dat een grote hoeveelheid toxisch kan worden en de waterwaarden sterk beinvloed wordt.

Een vogel zal er niet meer van eten, de mede mens kan waarschuwen en maatregelen nemen. Maar een vis niet die kan het niet ontwijken, laat staan dat ie er wel van zou eten.

sjuul

Oplossing GEEN blauwe regen planten in de buurt, naast of boven de vijver

groet,

Sjuul

di, 17/04/2007 - 21:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geachte heer/mevr
Ik heb een vraag voor u,i heb een vijver rondom ongeveer 4 m,en zou graag blauwregen bloem willen kopen boven het vijver,is dat schadelijk voor vissen?Dat is mijn vraag dat ik graag willen weten,gelieve me te weten via email,vriendelijk groeten

Onderwerp gesloten