glanzend fonteinkruit

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/08/2009 - 13:41
Joop.O.H.

glanzend fonteinkruit

Ik heb twee maanden geleden mijn vijver gerenoveerd en zuurstofplanten geplaatst(glanzendfonteinkruit)en die groeien als kool.
kan ik die gewoon aftoppen en weer in mandjes plaatsen,zo ja,wat is dan de beste aarde om die er in te zetten?
De zuurstofplanten heb ik kompleet in mandjes gekocht, dus weet ik niet welke aarde gebruikt is.
Mijn vijver heeft een afmeting van 5 bij 2,5 meter en is aflopend van 20 cm tot 1 meter diep en heb daar 5 manden met zuurstofplanten staan en heb nog ruimte over om er een paar bij te plaaten.

Graag Uw reactie

Gr.Joop

do, 13/08/2009 - 15:07
RdB

NOOIT aarde gebruiken in een vijver. Top ze en zet ze hooguit vast met wat grind. Zuurstofplanten halen geen voedsel uit de grond maar uit het water, de grond heeft dan ook geheel geen effect. Echter, het organisch deel gaat wel rotten.

Ruud

vr, 14/08/2009 - 15:00
schonevijver.nl

Glanzend fonteinkruid, wil het aanslaan, moet je altijd met minimaal 2 'knopen' van de stengel diep poten.
Overigens is het ook een optie, als het inmiddels flinke pollen zijn geworden, om de planten aan de wortel te splitsen en opnieuw te poten.
Gewoon in fijn grind of substraat is inderdaad prima geschikt. De eerste tijd wel even opletten dat er niet teveel waterbeweging rond de planten plaatsvindt. Zet ze op een mooi rustig en zonnig plekje.
Zuurstofplanten hebben geen vijveraarde nodig zoals hiervoor al gezegd.

Groet, Piet

vr, 14/08/2009 - 18:34
Joop.O.H.

Ik heb de zuurstofplanten bij een bekende vijverspecialist gekocht(A,Hofman) en staan niet in vijveraarde maar in klei en denk dat dat voor de houvast is.Ik heb ze afgetopt en weer in het zelfde mandje gepoot omdat daar nog ruimte voor over was,en gaat dat niet meer dan kan ik ze nog in een nieuw mandje met lelie aarde poten,daar zit ook veel klei in.

Ik zal jullie raad op volgen en nog bedankt.

Gr.Joop

Onderwerp gesloten