Goudvis doet vreemd

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/06/2011 - 18:01
JoKir

Goudvis doet vreemd

Beste forumleden,

Een maand geleden heb ik 5 nieuwe goudvissen en 5 goudwindes gekocht, ze deden het allemaal prima op 1 na. Die leek niet echt in de groep te passen en was steeds alleen in het ondiepe deel. Dit weekend was hij opeens dood.

De rest van de vissen doet het verder nog steeds prima, maar de goedvis (grootste) die ik nog had voor deze nieuwe vissen lijkt nu een beetje hetzelfde gedrag te vertonen. Eet wel gewoon, niets te zien van witte stip of openstaande schubben.
Wel blijft de vis happen, niet naar lucht maar gewoon onder water.

Helaas kan ik vandaag het water nog niet testen, dat zal ik morgen doen.

Alvast bedankt voor de reacties

Groet Jonathan

aanvulling: De vijver is 3 jaar oud, maar 3 maanden geleden grote schoonmaak gehad. bijna al het water eruit, op kwart na. Ongeveer 2,5*2 mtr en 65 cm diep.
Geen filter, wel een fonteintje, en een moerasstukje waar water over gepompt word en dan weer de vijver in loopt. Ook nog een beluchter met 2 steentjes.
(Heb ook last van zweefalg)

do, 09/06/2011 - 17:20
RdB

Is de vijver nieuw? Zit er wel/geen filter in? Zijn daar kort geleden nog wijzigingen in opgetreden? M.a.w probeer elk stukje info door te geven opdat er een goed beeld bij ontstaat. Al blijft het erg moeilijk iets zinnigs te zeggen zonder het te zien.

Ruud

do, 09/06/2011 - 18:30
JoKir

aanvulling: De vijver is 3 jaar oud, maar 3 maanden geleden grote
schoonmaak gehad. bijna al het water eruit, op kwart na. Ongeveer 2,5*2 mtr
en 65 cm diep.
Geen filter, wel een fonteintje, en een moerasstukje waar water over
gepompt word en dan weer de vijver in loopt. Ook nog een beluchter met 2
steentjes.
(Heb ook last van zweefalg)

vr, 10/06/2011 - 14:59
KRISTOFD

Worden de kleuren(kleur) en dan vooral op de rug van de vis grauwer alsof
de kleuren (bleker worden) weggaan.

vr, 10/06/2011 - 15:39
JoKir

De kleur is nog steeds hetzelfde. Mooi fel oranje. Alleen blijft ie nu vaker in het ondiepe, is wat minder actief, eet wel, maar ook minder actief.

Goudvis doet vreemd
vr, 10/06/2011 - 17:52
KRISTOFD

Een vis die niet meer eet en zich afzondert is een zieke vis. Als hij met een versnelde ademhaling heeft ook. bvb stil liggen op de bodem is niet altijd een teken dat de vis ziek is. als er geen uiterlijke tekenen zijn is dit natuurlijk moeilijk te achterhalen maar ik zou toch even letten op de kleur van de rug dat die niet vager wordt. Als ik de foto bekijk zie ik eerder een gezonde vis. vissen kn ook een soort verlamming vertonen door bvb een aanval van bootmannetjes,karperluis,...of wanneer de slijmlaag van de huid aangetast is door slechte watercondities waardoor de vis gevoeliger wordt voor virus en bacterie infecties

vr, 10/06/2011 - 18:20
JoKir

Bedankt voor uw reactie,
Maar hoe zit dat dan met die versnelde ademhaling? De vis blijft happen onder water, dus niet aan het oppervlak zoals bij zuurstof tekort.
Verder kan ik ook niets zien behalve gedrag en dat happen

vr, 10/06/2011 - 19:37
KRISTOFD

Dat vissen luchthappen is normaal toch onder water. Enkel bij een versnelde
ademhaling en het ver openzetten van de kieuwen is er een probleem. Dit is meestal een inwendige infectie of luis in de kieuwen. Er bestaat momenteel medicatie van het merk Colombo die in de voeding vermengd zit. Hier zijn geen uitwendige symptomen dan zal het volgens mij een infectie zijn maar van wat is moeilijk te achterhalen en het blijft moeilijk zieke vissen te behandelen. Daarom zijn de meeste produkten ook gemaakt met een breed spectrum waardoor de doeltreffenheid ook vermindert.Ik zou de vis toch proberen te vangen en eens apart houden. Voelt de huid ruw aan dan is de slijmlaag aangetast en zal de vis al snel een infectie oplopen op die manier kan je de vis ook beter observeren en eventueel behandelen. In het voorjaar (vijver) zout in de vijver is zeer doeltreffend om aantasting van de huid te voorkomen(maken een nieuwe slijmlaag aan) maar nooit gebruiken in combinatie met medicijnen.

zo, 12/06/2011 - 00:51
JoKir

De vis doet gelukkig weer meer mee met de groep. Heeft nog steeds een versnelde ademhaling maar al minder dan eerst. Zal er op blijven letten.
De waarden van m'n vijver waren trouwens niet helemaal ok.
KH en GH zijn te laag(GH gaat inmiddels omhoog), PH goed, en verder
geen nitriet of nitraat gevonden.

Nogmaals bedankt,en tot een volgend vraagstuk

Jonathan

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag