heel veel planten en troebel water

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/05/2005 - 22:48
tralala

heel veel planten en troebel water

Wij hebben een redelijk grote vijver van 24 m3 die alweer een jaar of 5 oud is. De planten doen het prima, iets te goed zelfs. Driekwart van het wateroppervlak wordt bedekt door waterlelies en zuurstofplanen (o.a waterpest).

Nu hebben wij ongeveer een maand geleden onze grootste waterlellie al gekortwiekt (dus de gehele lelie incl wortel eruit en een klein stuk wortel met een aantal bladeren weer terug geplaatst) Sindsdien is het water troebel en donker geworden.

Ook hebben we eigenlijk te veel vissen, in het begin hebben we er al een zonnebaars ingedaan. maar die zie je nu niet meer terug.
We hebben er over gedacht om er weer een zonnebaars in te doen, maar de kans dat we dan een mannetje en vrouwtje hebben die zich dan heerlijk voortplanten en alle eitjes opeten leek ons ook aanwezig.

Dus wat moeten we doen, zuurstof planten kortwieken (zijn er echt heeeel veeel)? Een zonnebaars erbij voor het overschot aan vissen? En hoe komt het water zo troebel?
Kortom we hebben even raad nodig ,we zouden het jammer vinden om het natuurlijk evenwicht te verstoren.

zo, 29/05/2005 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kunt u schrijven wat voor vissoorten er in de vijver zitten en wat heel veel is? En ook hoe groot de vijver is?

Ik vermoed dat U ofwel koi ofwel veel goudvissen heeft en dat er in feite twee mogelijkheden zijn:

- alle koi eruit of veel van de goudvissen eruit vangen (woelen door de bodem en zorgen er op die manier voor dat veel voedingsstoffen uit de bodem in het water terechtkomen)

- overwegen een filterinstallatie aan te schaffen

Een zonnebaars kan wel jonge visjes opeten maar doet niets met vissen die een centimeter of 5 of groter zijn.

ma, 30/05/2005 - 22:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maak de vijverbodem is schoon deze zal wel vol liggen met slib.
En vissen gaan daarin wroeten en blijft daarom donker.
Wat voor grond is er bij de waterlelie terug in de pot gegaan?

wo, 01/06/2005 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

er zitten voornamelijk veel goudvissen in. Ik schat een stuk of 20 volwassen (gekleurde vissen) en misschien wel 20-30 jongere vissen (die nog zwart zijn).
We zijn heel netjes begonnen met alleen windes, shubinkuns, komeetstaarten en sarasa's maarja hier en daar krijg je eens wat "sarasa's" wat dan goudvissen blijken te zijn.
Vangen wordt nog een lastig karwei, we hebben er al eens eerder vissen uitgevangen, ik haal liever de vijver niet weer op zijn kop.
En wat moeten we met al die planten?

vr, 03/06/2005 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Sarasas, shubunkins en komeetstaarten zijn ook goudvissen! Het zijn vormen met andere kleur en langere vinnen net zoals de 'klassieke' goudvis ook een kleurvariatie is van z'n bronskleurige voorouder. Dus Sarassa's kruisen met komeetstaarten en shubunkins als je ze samenhoudt en het resultaat zal een mix zijn van alle vormen.
Pieter

zo, 05/06/2005 - 20:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

ehm tja zo heb ik er nooit over nagedacht indd. we hebben al gepobeerd om ze te vangen, zonder succes.

Onderwerp gesloten