kinderen en vijver

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/02/2007 - 20:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

kinderen en vijver

We hebben een mooie strakke vijver en sinds kort een kleine ukkepuk. Graag willen we onze vijver behouden, maar toch de veiligheid voor ons dochtertje optimaliseren. Hebben jullie foto's/ideeën van jullie oplossingen? We willen het graag nog zo mooi mogelijk houden. Dank!

ma, 05/02/2007 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Anoniem.

Misschien ook gedacht aan een hekwerk met staande spijlen?

ma, 05/02/2007 - 11:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bedoel je hiermee? Groetjes

ma, 05/02/2007 - 15:48
Sjuul

De beste methode is: om er als ouders altijd bij te zijn en de ukkepuk erop te wijzen of te verbieden in de buurt te komen van de vijver. Kleine kinderen zijn vindingrijk, gaan ontdekken, trekken erop uit op en gaan op onderzoeks tochten, doen alles wat niet mag of verboden wordt.
Zowel in en rondom het huis zijn er gevaren voor kleine kinderen, de gevaren trekt meer aandacht dan de niet gevaren.
Je kunt een omheining plaatsen rond de vijver dat bescherming bied, maar die bescherming is interessant wat zit daar achter, totdat de kleine ukkepuk ontdekt om door of over de omheinig te geraken op een onoplettend ogenblik.,.
De omheining geeft misschien veiligheid maar het gevaar ligt er nog altijd achter.. tot hoever mag de ukkepuk aan de omheining komen of waar ligt de grens voordat er wordt ingegrepen door de ouders! is dat bij het vast pakken van de omheining? want dat kan geen kwaad of bij het ogenblik dat er op het hek geklommen gaat worden?

Jaren geleden is er bij mij in de straat een kind van 3,5 jaar overleden door onoplettendheid van de ouders en niet konsuqent optreden. De vader reed autoraces en je zag het kind altijd wel achter het stuur zitten van de race auto als vader er mee bezig was. Totdat het op een dag niet mocht en werd hem verboden achter het stuur te zitten van de moeder en moest wachten dat zijn vader thuis was. Volgens gerechtelijk onderzoek was het kind op een bal gaan staan en had zich opgetrokken aan een half open staand raamportier, de bal moest onder de voetjes zijn weg gerold en is met zijn nek aan het raam blijven hangen. De moeder verklaarde dat ze het kind effe alleen had gelaten omdat de telefoon ging.

ma, 05/02/2007 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

opletten is inderdaad de beste oplossing maar er zijn ook kinderalarmen te koop als je kinf dan in het water valt veroorzaakt dat een grote golf en daar reageerd het alarm op . Maar laat dit alleen een hulpmiddel zijn en geenn zekerheid

ma, 05/02/2007 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit zijn inderdaad al enkele nuttige tips. Niemand foto's

di, 06/02/2007 - 09:16
birdwatcher

Ik heb zelf de periode dat mijn kinderen klein waren overbrugt
door een mat betonijzer over de vijver te leggen.
groet Dirk.

di, 06/02/2007 - 17:16
Sjuul

Beton ijzer roest, dit geeft misschien voor ukkepukkie's een oplossing, maar voor de vissen is dit geen optie, roest heeft invloed op het welzijn van de vissen en andere factoren die bepalend zijn voor het vijver milieu.

wo, 07/02/2007 - 11:10
birdwatcher

het betonijzer hing bij mij boven het water dan is roest geen probleem.
groet Dirk.

wo, 07/02/2007 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bird: het regend nooit en het roestwater loopt niet in de vijver?

do, 08/02/2007 - 09:31
birdwatcher

ik woon in een gebied (drenthe) waar erg veel ijzer in de grond zit
op veel plaatsen zijn de kanalen roestrood van het ijzeroer.
In deze kanalen zit veel en ook heel gezonde vis.
Na 5 jaar was het ijzer op mijn vijver niet waarneembaar dunner geworden over hoeveel roestwater door regen hebben we het dan?
Mijn vijver is met waterloop en zonder filter altijd glashelder en vissterfte heb ik nog niet meegemaakt.
roest is FE2 O3 dit is niet oplosbaar in water.alleen in een zeer zuurstofarm millieu wordt roest door anaearobe bacterien gereduceerd tot FeO dit is wel oplosbaar,maar wordt meestal weer snel gebonden aan andere stoffen met name fosfaten,dit ijzerfosfaat is weer niet oplosbaar,fosfaatbinding kan voordeel zijn?
Mensen die in kleigebieden wonen kennen vast het verschijnsel
dat als je een diep gat spit de klei die diep zit blauw is als deze klei een poosje aan de lucht blootgestelt wordt verdwijnt deze blauwe kleur. FeO is blauw ,roest is rood.
Dus greenconnection beetje roest is vast geen probleem.

vr, 09/02/2007 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je klinkt heel overtuigend, Bird!
Bedankt voor je uitleg.

zo, 25/02/2007 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ijzeren pomp roest gelukkig ook niet! LOL

Onderwerp gesloten