Handige tips voor een nieuwe tuin

Als jij gezegend bent met een woning die een tuin heeft, wil je natuurlijk zo goed mogelijk gebruik kunnen maken van deze tuin. Vooral in de lente- en zomermaanden zul je veel tijd in je tuin door willen brengen en dit is dan ook de perfecte periode om jouw tuin te vernieuwen en helemaal te vormen naar jouw wensen en smaak. In dit artikel lees je tips over het aanleggen van een nieuwe tuin en waar je hierbij op moet letten.

De ondergrond van je tuin
Bij het aanleggen van een nieuwe tuin hoort het kiezen van de verharding van de ondergrond. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste onderdeel van een nieuwe tuinaanleg maar ook één van de belangrijkste. De verharding bepaalt namelijk de uitstraling en de kwaliteit van je tuin. Ga dus goed voor jezelf na welke stenen, tegels of klinkers jij hiervoor wilt gebruiken. Natuursteen en beton zijn de traditionele keuzes maar tegenwoordig kun je ook keramische tegels gebruiken voor de ondergrond en verharding van je tuin.

Een vijver of geen vijver?
Wil je graag de natuur nog meer naar voren halen in je tuin? Dan kun je ervoor kiezen om een vijver aan te leggen. Houd hierbij wel goed rekening met jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een gazon in plaats van een vijver vanwege de veiligheid, of zorg voor een vijver met een goede omheining. Bij het aanleggen van een vijver is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting. Bedenk hoe groot en diep de vijver moet zijn en maak gebruik van een goede filter, zo houd je het onderhoud makkelijk en minimaal.

Ruimte voor een zwembad
Een zwembad toevoegen aan je tuin zorgt voor een luxe uitstraling en is dé manier om jouw droomtuin helemaal af te maken. Zwembaden zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en prijsklassen. Zo zijn er bouwkundige zwembaden en prefab zwembaden. Prefab zwembaden hebben als voordeel dat deze eenvoudig geplaatst kunnen worden en relatief goedkoop zijn. Met een bouwkundig zwembad kun je juist helemaal zelf bepalen welke vorm en uitrusting het zwembad krijgt. Geen ruimte voor een zwembad? Overweeg dan om een jacuzzi in je tuin te plaatsen waar je zowel in de winter als in de zomer van kunt genieten. Het zwembad of de jacuzzi kun je helemaal in stijl afmaken door hardhouten vlonderplanken eromheen te leggen.

Een overkapping
Stijl in je tuin aanbrengen kun je ook doen met behulp van een terrasoverkapping. De overkapping biedt in de zomer een fijne schaduwplek en kan je in herfst- en wintermaanden beschermen tegen de regen. Terrasoverkappingen zijn er zowel in vaste vorm als uitschuifbare vorm.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag