Salamanders & Stekelbaarsjes

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/05/2006 - 20:34
lisesi

Salamanders & Stekelbaarsjes

Hallo ,

Wie kan er mij enkele salamanders bezorgen voor in mijn vijvertje...u zou er mij een groot plezier mee doen , u hoeft het niet gratis te doen ...
Stekelbaarsjes zijn ook welkom ...
Alvast vriendelijke dank !

Chrisse .

vr, 05/05/2006 - 17:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Chrisje, U vraagt om salamanders, maar weet u dat het vangen en vervoeren van die dieren verboden is?
Ik heb voor u op Google gekeken door salamanders in te typen en de eerste de beste is Harry's Salamanderweb en daar kunt u werkelijk alles over die beestjes vinden.
Stekelbaarsjes, of ook die beschermd zijn dat weet ik niet. Dertig jaar geleden ving ik die zelf nog met een schepnetje in smalle slootjes in de polder. Prachtige visjes die hoofdzakelijk leefden van muggenlarven.
Ik weet niet of de stekelbaarsjes er nog zijn.
Wat salamanders en kikkers en padden betreft, die kwamen indertijd vanzelf naar mijn vijver.
Jammer, ik kan u verder niet helpen. De enorme verscheidenheid aan visjes, vissen en waterdieren die ik in mijn jeugd in de sloten zag en soms ving met een schepnetje die is er niet meer.
Groetjes, Frans.

ma, 08/05/2006 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blijkt wel weer dat men graag had of wil hebben of dat nu beschermd is of niet, wat maakt het uit als ik het maar heb.

Dan heel iets anders over welke stekelbaars hebben we het? de drie of tiendoornige, hahahaha jonges toch wat een kennis heeft men toch over vissen.

De stekelbaars is de kleinste inheemse vissoort die er bestaat en wordt niet groter dan 8 cm in zijn tweede levensjaar.

De stekelbaars wordt niet ouder dan twee jaar na zijn voortplanting sterft de stekelbaars.

Ik zie de volgende vraag al komen? Twee jaar geleden had ik stekelbaarsjes in de vijver zitten, plots liggen ze vandaag dood in de vijver! heb ik te maken met een ziekte of waar kan dat aan liggen.

By the way, alles wat in het wild/natuur voorkomt is bij de flora en fauna wet beschermd. Deze wet is niet voor niets in het leven geroepen! Bekijk dan ééns de wet op de visserij das ook niet voor niets.

Dan ben ik het met Teerl022 volledig ééns wat hij/zij omschrijft met de nadruk op vroeger dat ze nog dikwijls werden tegen gekomen en nu niet meer!

Hoe zou dat komen denk je Teerl022, omdat er meerdere halve gare perso(o)n(en) als Jellev te werk gaan omdat al 5 soorten Salamanders wettelijk beschermd zijn.

ma, 08/05/2006 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sjuul, ik kan begrijpen dat je reageert op het gemak waarmee sommige mensen met dieren omgaan en doen alsof de wetten er voor hen niet zijn.
Maar als laatste in je betoog vraag je mij hoe het toch gekomen is dat het prachtige planten en dierenleven in de sloten verdwenen is.
ik ben geboren in Rotterdam Zuid in Tuindorp Vreewijk en in de crisistijd van de dertigerjaren vingen wij in de brede sloten langs de Smeetslandsedijk de mooiste visjes, aaltjes, modderkruipertjes te veel om op te noemen, maar alle soorten die in boekjes te vinden zijn die vond je daar in die sloten.
Na de oorlog kwam echter de grote opleving. Men ging de polders opnieuw indelen. De ruilverkaveling. Sloten werden voortaan geschouwd en moesten schoongehouden worden. En zoals voor de weidevogels het leven is verziekt, zo zijn ook de vissen om zeep geholpen. Voor de oorlog werden de fruitbomen in de Betuwe nauwelijks gespoten en na de oorlog zijn er chemicaliën voor gekomen en werden alle boomgaarden meerder keren gespoten en de mannen die dat deden spoelden als ze klaar waren het restant in de sloot en alle leven in de sloot was de volgende morgen dood.
Mijn zwager heeft me dit verteld en ik moet er niet over beginnen want dan maakt hij zich weer opnieuw kwaad.
Hiermee wil ik zeggen dat het niet alleen deze mensen zijn van dit forum die buiten hun boekje gaan.
En wat de wet betreft, daar hadden ze eerder mee moeten komen. Maar ja , wat wil je? we lopen toch zeker met alles hier in Nederland achter de feiten aan?

di, 09/05/2006 - 08:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan ik best geloven Teerl vroeger werd er niet na gekeken en waren de wetten er nog niet, er was (nog) genoeg in overvloed.
1 die me ook bijstaat is de Raaf helaas hij is uitgestorven en was vogelvrij want hij richte veel schade aan.

Hetzelfde gaat gebeuren met de Kraai als ze zo door blijven gaan met de dieren af te schieten en ophangen aan een stok in de akkers.

Het is niet enkel de oorlog dat er veel diersoorten zijn verdwenen, ook de industrie, illegale lozingen, grond die gesarneerd moet worden en ga zo maar door, tenslotte is het de mens die een flink stuk hiervan schuld is en niemand anders.

di, 09/05/2006 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik vind dat er wel wat minder kraaien mogen zijn .... ze mollen al onze kippen en kuikens en nestjes van musjes en mereltjes ...

za, 03/06/2006 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

zijn die beschermd?!(salamanders)gaaf die hebben wij 1,5 jaar geleden 2 in de vijver gehad in een heel klein prutsvijvertje!Wat leuk!

wo, 20/06/2007 - 20:57
jod

Minder kraaien?

Wat een gelul.
Kraaien horen in de natuur.
Alleen de mens neemt steeds meer natuur in maar wil niet voor de gevolgen instaan.
Inplaats van minder kraaien , kunnen er wat mij betreft wel minder mensen zijn.

Hey Fantasy,

Salamanders staan helaas op de rode lijst.
En daarom is het hardstikke mooi als ze vanzelf naar je vijver
toekomen.
Vaak leggen ze hun eitjes af in vijvers die genoeg schuil mogelijkheden bieden voor hun.
Ik hoop dat ik ze ooit in mijn vijver zal aantreffen.

Groeten Jordy

Onderwerp gesloten