slangen en koppelingen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/09/2006 - 12:17
hdr

slangen en koppelingen

Hallo dames/heren,
Ik gebruik bij mijn pomp koppelingen en 2 kranen om 2 watervallen te regelen nu gaat de 25 mm slang bij sommige koppelingen er haast niet op ook niet met wat vaseline.en bij te hard drukken/draaien gaan ze kapot.Is hier soms een foefje voor?

zo, 24/09/2006 - 14:54
Sjuul

Lijkt mij meer een probleem dat de slangen iets te klein zijn voor de koppelingen.
De wand dikte speelt ook een rol van de slang.
Ofwel probeer je de slang rechtstreeks op de buitendraad van de koppeling te plaatsen, zonder een verbindingstuk erop te monteren waar je een slangen tule in kunt draaien.
Aan de hand van het probleem dat je de slang snel kapot draait, denk ik dat je een enkel wandige slang gebruikt, de ribbel wat in de slang zit verwerkt gaat niet kapot, maar de mantel zelf.

Enkel wandige slangen gaan sneller kapot dan dubbelwandige, en zijn ook minder bestand tegen UV stralen.

Dus als je een koppeling hebt met buitendraad, dien je een koppelstuk erop te zetten, waarin je een slangentule kunt draaien.
Of heb je binnendraad op de koppeling en dien je daar een slangentule in te draaien.

groet,

Sjuul

zo, 24/09/2006 - 15:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

verwarm de binnenkant van de slang met een aansteker, eens die een beetje week geworden zijn (niet telang), duw ze dan over het koppelstuk. Heb het zelf al verschillende malen zo gedaan, werkt perfect en de slang moet met niets anders meer vast worden gemaakt, als je deze later wil vervangen, snij je deze gewoon los.

Onderwerp gesloten