Vissen tijdelijk in een bak ivm verbouw vijver

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/04/2007 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vissen tijdelijk in een bak ivm verbouw vijver

Hoi hoi,
wij gaan onze vijver verbouwen ivm een aanbouw en dus een kleinere tuin willen we de zaak omgooien.

Nu willen we de vissen tijdelijk in een grote kuip laten huizen, we gebruiken het vijverwater wat er momenteel in de vijver zit. de kuip moeten we nog wel reinigen en er zit een gat in wat we met een kunstof plaat en pvc-lijm gaan dichten.
De kuip is gemaakt van hard plastic.

Mijn angst... alle visjes gaan dood :-( mijn man wil hier niet van horen, maar goed, zijn er nog tips waarop we moeten letten zodat de visjes, nadat de nieuwe vijver even heeft kunnen aclimatiseren, prettig verder kunnen leven in hun nieuwe plas?

We gaan hopelijk eind van de week echt van start, word tijd want de verbouw van het huis hebben we eind 2005 gedaan ;-)

vast bedankt!
Annette

di, 03/04/2007 - 09:16
Sjuul

Zeg maar tegen jouw man dat ie daar wel naar moet horen, vissen zijn levende wezens en iedere verandering kan voor een vis te groot zijn.

Het vijverwater wat je gebruikt om de vissen tijdelijk in te huisvesten is goed.
Eventueel kun je er nog wat zuurstof planten bij doen zodat ze wat bescherming hebben of kunnen schuilen en zeker niet vergeten beluchten dmv een pompje.
Het volgende wat ik je kan mee geven is ervoor te zorgen dat je de kuip afdekt met groen schaduw doek of ander materiaal, dat voorkomt dat de vissen straks naast de bak liggen ipv erin.

Als vissen gewend zijn aan een grote ruimte en dan in een kleinere bak moeten kan dit gevolgen hebben dat ze gaan springen, heb ik zelf ondervonden keer op keer vlogen ze uit de bak.
Gebruik geen kippen gaas of andere materiaal waaraan ze zich kunnen verwonden.

Het is goed doordacht wat betreft het aclimatiseren, als de vijver klaar is wordt natuurlijk weer bijgevuld met nieuw water.
Het bij vullen doe je natuurlijk overdag, zet de vissen niet uit bij het bij vullen of wanneer de vijver gevuld is, laat deze zeker 1 dag en 1 nacht ongeroerd. Het water heeft dan genoeg tijd om de temperatuur aan te nemen van de buiten lucht.
Planten kun je wel al terug zetten.
De dag nadien zet je de vissen uit en ook het water waarin ze zaten kiep je bij de vijver.

succes,

Sjuul

di, 03/04/2007 - 11:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Sjuul,
Bedankt! Dit is wel iets waar we verder mee kunnen, de planten hadden erin gegaan, maar eroverheen dachten we aan een net ivm de reigers die hier zitten, geen goed idee dus, dus goede tip van dat doek!

Dat de nieuwe vijver maar een nacht hoeft te acclimatiseren is goed nieuws! ik dacht dus dat dat een week of 6 zou zijn...
groetjes Annette

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag