Vissen weg.

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/04/2005 - 10:32
Tijm

Vissen weg.

Gisteravond hebben we 5 goudwindes in de vijver uitgezet, mooi om te zien hoe ze de boel gingen verkennen.
Komen we vanmorgen buiten.................zijn ze weg.
Dat is een zeer rare gewaarwording.

za, 16/04/2005 - 10:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

een reiger?

za, 16/04/2005 - 12:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk is goed langs je vijver, goudwindes van een beetje formaat springen vaak uit de vijver als ze de vijver gaan verkennen, als ze je vijver eenmaal kennen gebeurt dit niet meer, anders heeft inderdaad een reiger zijn avond maal bij jullie gehaald.
Groeten Jerry1

za, 16/04/2005 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou inderdaad eens rond de vijver kijken want ik had toen ook 5 goudwindes gekocht en heb er nu nog 3 over. dezelfde dag waren er 2 uit de vijver gesprongen. helaas kwam alle hulp te laat.

groetjes Peter

za, 16/04/2005 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan ook heel goed dat ze zich nu verschuilen. Jonge windes zijn schuwer als grote exemplaren en vijf is een heel klein groepje voor deze soort. In kleine schooltjes voelen ze zich een stuk minder veilig als in grotere scholen. Mischien hebben ze meer tijd nodig om te wennen?

zo, 17/04/2005 - 09:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reacties.
Vanochtend (zondag 17-4-05) zag ik, tot mijn grote opluchting, heel even het schooltje diep onderin de vijver. Ze zijn er dus nog!
Zoals Tekenaar dus al vermoede zijn ze zich aan het verschuilen.
Helaas kan ik maar 5 goudwindes in de vijver kwijt omdat er maar 1000 liter in zit en dit dan het voorgeschreven aantal is.
Of zou het voor het schooltje beter zijn om er nog 2 bij te doen.
Heel bijzonder vond ik wel, dat we gisteravond opeens een kleine watersalamander hebben ondekt in de vijver.
Mooi geschenk van moeder Natuur.

zo, 17/04/2005 - 10:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

mmm, eerlijk antwoord: hoe denk je op lange termijn goudwindes te gaan houden in zo'n klein vijvertje? In tuinvijvers groeien ze normaal gesproken uit tot zeker 40 cm, in de natuur worden windes nog iets groter, tot een centimeter of 60. Kan je je werkeijk een school windes van 40 cm voorstellen in deze vijver? Mijn mening is dat het beter is in zo'n klein vijvertje ofwel geen vissen te houden (veel beter voor o.a. die salamander) ofwel alleen echt kleinblijvende soorten (goudelrits, eventueel schijfbaarsjes, stekelbaarsjes). Zelfs voor goudvissen vindt ik het aan de kleine kant, al kan dat wel als de vijver goed gefilterd is en je regelmatig water ververst.

Wat info over vijvers zonder vis heb ik gezet op: https://tinyurl.com/y6cgrr4l

In zo'n kleine vijver lopen goudwindes, door voor de soort ongeschikte omstandigheden, een groeiachterstand op waardoor ze nooit normaal kunnen uitgroeien (in de volksmond heet dat "ze passen zich aan aan de afmetingen van de vijver" maar o.a. de lichaamsbouw wordt zodanig dat ze zichtbaar minder gezond zijn; relatief grote kop en dun lichaam). Is dat echt wat je wilt?

do, 21/04/2005 - 01:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

ff reageren, je weet wel als je vissen gaat kopen, deze zitten ook in redelijk kleine bakken met mss honderden vissen, moet ook niet echt gezond zijn...

Onderwerp gesloten