vraagje

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/06/2006 - 18:53
loes119

vraagje

hallo sjuul,
ik zie dat jij dagelijks vele antwoorden geeft en uitgebreid en kundig bovendien.nu is mijn vraag:is dit puur hobby van je of ook je werk?

groet,

loes

wo, 14/06/2006 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Loes,

Dit is puur hobby, hobby, hobby.

Ik heb ook fouten gemaakt of problemen gehad met betrekking tot de vijver en heeft veel geld gekost.
Maar ik kwam erachter dat het grotendeels allemaal een geldkwestie is en bepaalde produkten niet werken ofwel dat wat men zei kant nog wal raakte.
Ik heb mij hierop gaan verdiepen seminaires gevolgd van een Koi dokter Maarten Lammers en zijn boek gekocht ook van andere schrijvers.

Al met al kan men geen ziekte of probleem voorkomen maar wel overkomen, en dan is het de taak om daar iets aan te doen en op welke manier het gedaan wordt.

Op deze manier tracht ik mijn ervaring aan andere mensen door te geven om geen fouten te begaan, of dat nu een ziekte is ofwel een probleem van groenwater.
Pak nu dit als voorbeeld, Goeiedag meneer ik heb groenvijver water en naar het schijnt wordt gezegd in de volksmond erwtensoep, Inderdaad dat is zweefalg en kunt u twee dingen doen om dit op te lossen, u kunt werken met een Uv lamp ofwel hebben we hier produkt X dat werkt binnen drie dagen en is voor 1000 liter water en zeker kraakhelder water? OOhhh maar ik heb vierduizend liter water! Geen probleem neemt u gewoon 4 flacons dat is alles. En wat kost dat dan. Effe kijken hoor? Kost 18 euro per flacon, totaal 72 euro. Goh is wel duur hoor! maar werkt het wel? Ja hoor dat werkt daar kunt u van op aan, ofwel neemt u een Uv lamp? en wat kost dat dan?
Wij hebben alleen een speciaal goed merk en hebt u 15 watt nodig en die kost 165 euro. Zoooo dat is wel een groot verschil.

Doet u mij maar 4 flacons dan ben ik ook geholpen.

Er wordt verder niets gezegd, maar als het produkt werkt dit maar voor korte duur is voor drie maanden de zomer maanden want dan pas beginnen de problemen. Het volgend jaar hetzelfde probleem en dan veel eerder misschien weer 4 flacons weer 72 euro.
Totaal op 6 maanden aan 144 euro verzwanst, als dan meteen de uv filter was gekocht dan had de uv filter 11 euro gekost.

Ik wil niet alle zaken over dezelfde kam scheren, maar zo wordt wel gewerkt, en laten we eerlijk zijn we kijken naar onze portemonnee en kiezen voor het dan geldende produkt wat goedkoper is en niet duurder.

Nu heb ik ook verschillende dingen in de praktijk gebracht en zwans ik niet, met o.a de water waarden en kun je ook zelf toepassen.
Ik ben al met vijverwater naar 4 zaken geweest namen laat ik achterwege, drie daarvan maakte reklame gratis uw water laten testen, 1 daar moest ik voor betalen. Maar ik had zelf al mijn water getest en de waarden genoteerd.
Ik zal het kort houden, bij alle drie waar het water testen gratis was werden verschillende waarden gemeten, uiteenlopend van zeer laag tot hoog en adviseerde genoeg daar ging mijn water van lopen. Ik konfronteerde hen met mijn waterwaarden en vroeg om verklaring, de antwoorden waren ja maar dan is de test set niet meer goed, de temperatuur is veel hoger, hoe laat hebt u het water gemeten dan en zo door.
Daar waar ik moest betalen was het advies niets doen uitstekende waarden meneer.

Zo kan ik blijven doorgaan.

Loes ik voel me gevleid.

Maar ik moet zeggen ik weet niet alles en kan ook verkeerd zijn, maar toch zit ik dikwijls in de buurt of tracht in de buurt te komen, alleen kan ik geen ziekte genezen via een forum, maar wel advies geven.

groet,

wo, 14/06/2006 - 11:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Sjuul,
Perfecte mentaliteit! Thanks.
Harald

wo, 14/06/2006 - 12:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

sjuul,
bravo

wo, 14/06/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sjuul, je bent een kanjer!

wo, 14/06/2006 - 21:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sjuul,

Ik volg het al een tijdje en je bent perfect!

Misschien kan je voor een algen probleem ook eens watervlooien adviseren? Heeft bij mij altijd goed gewerkt en is tevens nog natuurlijk voedsel voor de vissen.

Ga zo door!

Jurgen

do, 15/06/2006 - 09:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat klopt Jvds daar heb je volkomen gelijk in dat watervlooien algen eten, maar dan is het wel de zweefalg en niet de draadalg.

Het is een natuurlijk verloop met watervlooien en zijn er heel wat voor nodig, want ook bepaalde vissen eten watervlooien met name de Goudwinden.
Men heeft zeker zo'n dertig watervlooien nodig per liter water omdat er van uitgegaan wordt dat de helft niet overleeft.
Maar een watervlooi is ook kieskeurig en stelt geen prijs op verontreinigd water, zal dan veel minder algen eten of niet overleven.

Dat je succes hebt met watervlooien is dan ook te wijten aan jezelf en zegt genoeg dat je met de vijver bezig bent neem ik aan.
Hiervoor is geduld nodig, maar men wil veelal een sneller resultaat behalen.

Bedankt voor het kompliment,

groet

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag