vreem gedrag vissen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/06/2009 - 16:14
monique-patricia

vreem gedrag vissen

Hoi mensen,
Een vraag over het denk ik vreemde gedrag van onze vissen. We hebben allerlei vissen in de vijver zwemmen. goudwindes kleine soort koi goudvissen algenvreter skubi. ook een stel kikkers en padden en volgens mij ook nog een aantal vuurbuiksalamanders.
vanmorgen kwam ik bij de vijver en toen lagen er 2 dode vissen in. 1 aan de ene kant en 1 aan de andere kant. waren niet beschadidg of zo door onze katten. ik heb ze met een net er uitgehaald en zag niets bijzonders. Nu mijn vraag: het valt me al een poosje op dat de vissen op bepaalde plaatsen in de vijver steeds aan de oppervlakte happen naar lucht. lijkt wel of ze zuurstof tekort hebben. het lijkt wel of ze water drinken. is dit normaal of niet. we hebben een vrij grote vijver met een pomp die eigenlijk iets te groot is voor het aantal kub water. ook zitten er diverse planten in de vijver zoals waterlelie en nog een aantal planten maar ik schrok van de vissen en hun gedrag van van de week. kan iemand hierop antwoord geven. alvast bedankt Monique

zo, 28/06/2009 - 23:17
albert11

Hoogstwaarschijnlijk zuurstof te laag.Je zou er een luchtpomp + zuurstofsteentje in de vijver kunnen doen om zo het zuurstofgehalte in het water hoger te krijgen.

ma, 29/06/2009 - 10:40
birdwatcher

vissen hangen met warm weer graag boven in het water.
als de vissen normaal eten en er is ook niet meer sterfte dan normaal,is er vm niets aan de hand.
als de vissen pas gepaaid hebben kan dat de reden zijn van een paar dode vissen,bij mij gaan er ook vaak een paar dood na het paaien,het kost ze gewoon erg veel energie.
groet Dirk.

vr, 03/07/2009 - 02:23
monique-patricia

dank jullie wel voor het antwoord. er zit echter wel een luchtfilter in de pomp dus daar kan het niet aan liggen. de waardes waren goed 8 8 6.5/7 dus daar ligt het ook niet aan. heb gelukkig geen dode vissen meer gezien. heb er wel een stel planten uitgehaald. ze hebben nu wat meer oppervlaktewater. wat betreft dat paaien dat snap ik niet helemaal. ik zal dat eens gaan nalezen. in iedergeval bedankt
monique

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag