waterlelie

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/07/2005 - 17:32
Carolina

waterlelie

Hallo,
Wij hebben 3 vijvers die telkens met ofwel een waterval en een riviertje met elkaar verbonden zijn. In de grootste vijver (de middelste) hebben we een waterlelie waarop de bladeren kevertjes zitten die gangentjes op de bladeren maken, we hebben in de vijver zonnenbaarzen zitten en we hebben ook nog eens 3 waterschildpadden in de zomer in zitten. Er zwemt ook nog een school goudwindes in. Na een tijdje verdwijnen die kevertjes, maar ik vermoed dat die hun larven het verder zetten. De kevertjes zijn klein en hebben een zwarte kleur.
De bladeren van de waterlelie trekken echt op niets, bij warm weer ga ik in het water om de lelijkste bladeren weg te snijden.
Wat kunnen we hier tegen doen?

wo, 03/08/2005 - 16:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo
dit probleem ken ik dus wel

je moet echt volhouden wand de larf van de waterlelie kevers die zitten dus onder het blad van de waterlelie
je moet ze er echt afhallen en dat flink volhouden de bladeren waar de larf op zit die moet je gewoon verbranden hou dit gewoon goed vol het is moeilijk ik weet het kijk dus goed iederblad na van je waterlelei de larf is best klein en iets licht van kleur hou gewoon vol dan win je het wel

doehetzelferatmsn [dot] com

wo, 03/08/2005 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
Bedankt voor de tip, kan het dan geen kwaad dat er dan geen bladeren meer gaan zijn? Want alle bladeren zijn erdoor aangevreet.
Groetjes
Carolina

wo, 03/08/2005 - 19:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

je moet de larf eigelijk gewoon er af hallen met je vingers en dood knijpen ze zitten als het goed is aan de onder kant van het blad
ereg aangetaste bladeren haal je er wel af

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag