waterlelie bloeit slechts enkele dagen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/07/2005 - 23:56
sajm75

waterlelie bloeit slechts enkele dagen

Ik heb een waterlelie in een mandje en op de juiste diepte geplant en deze deed het uitstekend. weldra had ik 6-7 bladeren en een bloem. Deze bloeide echter slechts enkel dagen, waarna hij niet meer opengaat.
wat is er aan de hand?

wo, 13/07/2005 - 10:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

te dicht bij een fontein? last van de felle zon van de voorbije weken (felle zon schijnt niet al te best te zijn voor waterlelies en geeft ondermeer plekken op de bladeren waarna deze vergelen ...)

vr, 22/07/2005 - 15:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de waterlelie nog jong is zal ze maar enkele bloemen per jaar geven. Eens volgroeid zal je bijna de ganse zomer bloemen hebben.
De bloem bloeit echter maar enkele dagen en zal zich daarna sluiten en teug onder water zakken. Daar worden dan de zaden geproduceerd. Tegen die tijd zal de volgende bloemknop al boven water staan. Geef je waterlelie wel extra voedsel door middel van groeibollen die in de handel te krijgen zijn. Een waterlelie die enkel moet leven van het voedsel uit de vijver zal zeer traag groeien want de voedselbehoefte is veel groter dan het beetje voedsel dat ze uit het water kan halen

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag