Witte knobbeltjes op kooi

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/04/2008 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Witte knobbeltjes op kooi

Hoi,
Ik heb een vijver met een 10 tal koi,maar mijn chagoi heeft verschillende witte knobbels op zijn lichaam.Ieder jaar meer en meer.Hij heeft er geen last van en eet goed.Mijn andere vissen hebben dit niet.Wat kan dit zijn,mischien iets aangeboren?

do, 10/04/2008 - 00:36
rodeduivel1987

Karperpokken :
De ziekteverschijselen lijken sterk op deze van de Lymphocystisinfectie. Ook hier ontstaan witte knobbeltjes op de vinnen, maar ook op het lichaam. Deze symptomen ontstaan meestal in de koudere perioden van het jaar bij vijvervissen. Koi zullen er niet aan sterven, maar het virus kan wel voor serieuze vervormingen zorgen. Het virus kan van vis op vis overgaan. Het virus is voornamelijk actief in de lente. Later in het jaar als de temperaturen oplopen, verdwijnen de symptomen weer. Maar in het volgende jaar kunnen de knobbeltjes opnieuw optreden.

do, 10/04/2008 - 01:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik sta werkelijk PERPLEX, dat pas na jaren wordt gevraagd van, Wat heeft mijn vis !

Alles wat niet op een vis thuis hoord, dien direct aandacht, dien direct actie worden ondernomen.

Dit noem ik (sorry) Dierenleed.
Iets anders kan ik er niet van maken.

do, 10/04/2008 - 12:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ik heb nu ongeveer 10 jaar vissen en heb eigenlijk nog geen noemenswaardige problemen gehad.Enkele jaren geleden had ik wel enkele vissen met dezelfde symtomen.Heb toen raad gevraagd aan mensen die reeds 25 jaar met koi bezig waren en er hun beroep van gemaakt hadden en ze vertelde mij dat zolang de vis er niet veel last van heeft ,de natuur zijn gang laten gaan en de waterwaardes goed in het oog houden en afwachten.Dit heb ik toen gedaan en al de symthomen waren na een tijdje verdwenen.De vissen hebben dit nooit meer gekregen.Ook vertelde ze mij dat er in de handel veel medicijnen en middeltjes verkocht worden die meer schade brengen dan goed doen.De mensen denken dat ze dokter zijn en kappen er maar vanalles in .Dit heb ik ook gemerkt naast ons,ook zei hebben reeds vele jaren koi maar gebruiken allerhande middeltjes als ze ook maar denken dat er iets mis is (ontsmettingsmiddel,tegen schimmel en parrasieten) met als gevolg die vissen hebben altijd iets.
Daarom ben ik niet scheutig op die produkten en heb ik toch gewacht met iets te ondernemen.
Maar ik wil nu wel dat deze vis van zijn kwaal genezen raakt ,maar vind het toch raar dat mijn andere vissen dit nooit vertonen.
En die persoon die dit dierenmishandeling noemt kan ik vertellen dat ik mijn koi beter behandel dan mijn vrouw :) , oeps ze heeft het gelezen.

do, 10/04/2008 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die mail boven was dus van mij,had vergeten naam in te vullen

do, 10/04/2008 - 19:45
Sjuul

Hoi Wannes,

Dat deze ziekte veel lijkt op Lymphocystis infectie als eerder vermeld moet je niet aan tornen.
Want hier worden 2 verschillende ziekten symptomen vermeld..het is het 1 of het ander.. en niet sterk lijkt op...

De koi zal zich zelf hiervoor imuun moeten maken..tevens speelt de stress een rol hierbij en kan sneller tot uiting komen.

vr, 11/04/2008 - 13:01
birdwatcher

Wannes je hebt helemaal gelijk gelijk naar de chemie grijpen slaat nergens op
kijk voor natuurlijk koi houden eens op de site van freekvogel.
gr Dirk.

vr, 11/04/2008 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank u Dirk,ga ik zeker doen

Is ook iemand komen kijken en het zijn dus pokken,Ik hoop dat ze verdwijnen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag