Zonnebaars winterhard?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/07/2006 - 16:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonnebaars winterhard?

Als ik op dit forum rondkijk dat zie ik dat een aantal van jullie in bezit zijn van een Zonnebaars. Ook in de handel worden ze op redelijke schaal aangeboden. nu las ik in een (oud?) vijverboek dat de zonnebaars niet geheel winterhard is en eigenlijk niet in de vijver mag overwinteren. Nu vraag ik mij af: Halen jullie inderdaad de zonnebaars úit de vijver om binnen te overwinteren, of kan de zonnebaars inderdaad gewoon overwinteren.

(Zelf heb ik geen zonnebaars, maar mijn vijver begint overbevolkt te raken vooral door de voortplantingsdrift van de beekgondels waarvan veel jongen overleven)

mark

za, 29/07/2006 - 01:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonnebaars kan gewoon overwinteren.

Als je van plan bent een zonnebaars aan te schaffen dan is het niet meer dan 1 zonnebaars.

Zonnebaars is een roofvis, eet insekten, parasieten e.d maar ook kleine vissen, dus overbevolking gaat deze tegen.
Meerdere zonnebaarsen in de vijver kan ertoe leiden dat deze de andere vissen aanvallen, omdat er een gebrek kan zijn aan natuurlijkvoedsel dat ontbreekt.

Ook geen koppeltje erin zetten want zijn zorg voor voortplanting is enorm groot en voordat je het weet zit je vijver vol zonnebaars.

vr, 22/09/2006 - 11:54
Yvonne J

zelf heb ik twee zonnebaarsen, (ik denk twee heren, gelukkig), ze zijn al een jaar of 10 oud en daarna heb ik geen jong visje meer gehad, erg effectief dus. Bezint er ge begint, een zonnebaars vangen uit een vijver is een moeilijke klus. Succes

yvonne

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag