zaadjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/07/2009 - 01:58
spiritnails

zaadjes

hallo ik ben nieuw hier en sinds kort in de tuin aan de slag.
nu lees ik hier van alles over zaadjes van hortensia, (nooit geweten dat hortensia zaad heeft/maakt) lupine enz. enz.
is er een handig boekje waarin staat hoe ik de zaadjas kan herkennen wanneer ik ze moet zaaien enz enz.
misschien is er iemand die mij advies wil geven
groetjes spirit nails

za, 04/07/2009 - 11:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iemand die al jaren aan het tuinieren is die kan wel sommige zaden herkennen. Neem bijvoorbeeld bonen of erwten of maanzaadjes die zijn voor mij duidelijk, maar dan weet je nog niet de soort, want er zijn veel soorten erwten en bonen en papavers en dat kan je niet aan de buitenkant van het zaad zien. Daarom gaat men uit van de plant en planten vindt men in onnoemelijke aantallen en variëteiten in boeken en in de beschrijving vindt men dan ook wel wat over het zaaien, opkweken en uitplanten maar niet over zaadherkenning. Zaad waarvan je de herkomst niet weet blijft een verrassing.
Frans.

za, 04/07/2009 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zaaien en opkweken van planten is een leuke bezigheid.Het gaat gepaard met veel vallen en opstaan.Over de techniek van het zaaien, de grondsoort die je daarvoor moet gebruiken, de vochtigheid van de bodem en de omgeving enz. enz. worden bladzijden vol geschreven.
Als je met google zoekt naar: zaaien , vind je een aantal leuke websites met aanwijzingen.Er worden ook talloze boekjes over dit onderwerp geschreven Ga eens zoeken in een boekwinkel of in de bibliotheek.Ook in diverse tijdschriften wordt regelmatig aandacht besteed aan dit onderwerp, dus snuffel eens even in het tijdschriftenschap in de supermarkt.

za, 04/07/2009 - 18:10
spiritnails

bedankt voor jullie reactie
gr spirit

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag