Redenen om zelf je groenten en fruit te kweken

Je kent ongetwijfeld wel iemand die zelf groenten en fruit aan het kweken is. Als je gek bent op tuinieren, is het zeker iets wat je kunt overwegen. Voordat je hier een keuze in maakt, is het eerst goed om op de hoogte te zijn van de voordelen hiervan. Want waarom zou je zelf je groenten en fruit gaan kweken? Hier zijn meerdere redenen voor. Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij!


Het is vrij van bestrijdingsmiddelen en pesticiden

Een van de goede redenen om zelf je groenten en fruit te kweken, is omdat je er hiermee voor zorgt dat het vrij is van bestrijdingsmiddelen en pesticiden. Dit is het geval omdat je bij het zelf kweken van groenten en fruit bepaalt welke middelen je gebruikt. Dit in tegenstelling tot wanneer je jouw groenten en fruit in een winkel koopt, want hier weet je dat niet. Doordat je het bij zelf kweken vrijhoudt van bestrijdingsmiddelen en pesticiden, draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. En niet alleen dat, want ook is dit gezonder voor je.


Gezonder eten

Een van de grootste voordelen van het zelf kweken van groenten en fruit, is dat het ontzettend gezond is. Niet alleen omdat het vrij is van bestrijdingsmiddelen en pesticiden. Doordat je zelf je groenten en fruit kweekt, zal je dit waarschijnlijk ook sneller gaan eten. Je bent tenslotte niet voor niets bezig met kweken. De kans is hierdoor dus groter dat je gezonder gaat eten en minder snel naar de slechte dingen grijpt. Of het nu is voor het avondeten of als tussendoortje: groenten en fruit uit eigen tuin zijn hartstikke gezond. En ook nog eens goed van smaak omdat het op een natuurlijke manier gebeurt!


Je hebt niet veel kennis nodig

Waar je misschien verwacht dat het zelf kweken van groenten en fruit veel kennis vraagt, is dit niet het geval. Het is juist iets heel toegankelijks, waardoor eigenlijk iedereen er mee kan beginnen. Bovendien is het zo dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het je af zal gaan.


Het is het hele jaar mogelijk

Ieder seizoen zijn er weer andere groenten- en fruitsoorten die op dat moment goed zijn om te kweken, waardoor je verschillende dingen uit kunt proberen. Het zelf kweken van groenten en fruit is het hele jaar mogelijk als je een eigen kweekkas hebt. Met zo’n kweekkas kun je het kweekseizoen verlengen en dus echt het hele jaar door genieten van je verse groenten en fruit. Als je jouw groenten en fruit uit eigen tuin het allerlekkerste vindt, is het dus zeker de moeite waard om na te denken over een kweekkas.


Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus meerdere redenen om te kiezen voor het zelf kweken van groenten en fruit. Als je vaker gezond wilt eten en wilt genieten van hele verse producten is het een echte aanrader. Zodra je er eenmaal aan begonnen bent, wil je misschien wel nooit meer anders!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Moestuin
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.