aanplanting tuin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/06/2004 - 21:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

aanplanting tuin

In mijn border hebben diverse bloembollen mooi gebloeid dit voorjaar, echter nu ze weer weg zijn is het erg kaal op sommige plekken in de borden. Wat kan ik dan het beste doen? Immers eenjarigen planten op deze plekken gaat moeilijk omdat daar de bollen nog in de grond zitten (en die kan ik toch laten zitten). Hoe kan ik het beste te werk gaan om ook in de zomermaanden een volle bloeiende border te hebben.

ma, 28/06/2004 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloembollen planten, en ook eenjarige en vaste planten, de bloeitijd in de gaten houden zodat er afwisselend iets in bloei staat,
deze juist naast of voor of juist achter de bloembollen planten zodat je de bollen zelf niet verstoord

di, 29/06/2004 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

zo zou ik het ook gedaan hebben
groetjes

do, 01/07/2004 - 04:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een stukje border in mijn tuin waarin ik bollen heb geplant voor verschillende seizoenen, die elk jaar weer terugkomen. In de vroege lente hyacinten, tulpen en anemonen, in de zomer gladiolen en klaverbloemen(die doen het erg lang leuk) Daarbij heb ik vaste planten gezet; zoals lupines, dubbele klaprozen (hele mooie varieteiten verkrijgbaar) De vaste planten krijgen een jaar volgend op het planten pas wat voet aan de grond maar dan heb je uiteindelijk een ononderbroken bloeifestijn. Dus eerst beginnen met bollen voor elk seizoen terwijl je ook vaste planten zet.

Onderwerp gesloten