Anemone x hybrida 'Pamina'

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/09/2013 - 08:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anemone x hybrida 'Pamina'

hey, iedereen
ik heb herfstanemoon besteld en toegezonden gekregen als 'wortelgoed'
mar nu weet ik niet wat ik daar mee aan moet
het waren wat groene takjes met iets dat op een wortel leek in losse turf bijna droog
er stond op de verpakking dat je het 10cm diep moest planten maar kan je die takjes zomaar mee in de grond stoppen want het leek mij het bovengrondse gedeelte van de plant te zijn
weet iemand meer
bedankt

ma, 23/09/2013 - 09:54
tuinprins

Kun je gewoon planten al lijkt mij 10 centimeter te diep. Het groene gedeelte sterft aan het eind van de herfst/begin winter toch af.

Even een kritische noot: Anemoneinfo-icon 'Pamina' is bij veel tuincentra gewoon te koop. De plant staat dan in een potje. Koop je zoiets online als wortelgoed dan mist de plant een deel van de fijne worteltjes. Dit vertraagt de hergroei. Bij planten die in pot staan heb je dit probleem niet. Bovendien is het seizoen voor wortelgoed ('blote wortel') nog niet echt aangebroken (begint voor veel planten pas eind oktober/begin november).

Ik begrijp dat sommige online aanbieders met het oog op de verzendkosten de grond van de plant halen. Besef echter dat dit voor de plant en de hergroei ervan niet altijd gunstig is, zeker niet als dit in het groeiseizoen gebeurt (voor veel planten is dat van maart tot oktober).

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag