Aralia kamerplant verliest al zijn blad

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/01/2019 - 09:16
Elizabeth (anoniem geplaatst)

Aralia kamerplant verliest al zijn blad

Wie kan mij helpen aan de gouden tip...

Al zeker 5 jaar en enkele verhuizingen zelfde, geniet ik van mijn prachtige Araliainfo-icon. Nu is hij sinds enkele weken zijn blad aan het verliezen. Ik heb zelf absoluut geen groene vingers maar wil zo graag deze plant behouden. Heeft er iemand een tip voor mij? Is overpotten een idee? Sproeien doe ik al en om de paar dagen een beetje water. Ik verplaats de plant niet en hij staat niet op de tocht. Wel is natuurlijk de verwarming aan sinds een paar weken maar dit is niet anders dan vorig jaar. Ik sta open voor suggesties, dank alvast!

wo, 09/01/2019 - 09:25
Elizabeth04

.

wo, 09/01/2019 - 09:57
GreenConnection

Is het mogelijk een foto te plaatsen van de plant?

wo, 09/01/2019 - 19:18
Elizabeth04

Hoop dat deze een beetje duidelijk is, de foto.

wo, 09/01/2019 - 21:48
GreenConnection

Dit is Policias fruticosa, en behoort tot de familie van de araliainfo-icon-achtigen. Mogelijk staat de plant in de winter te warm, waardoor er bladverlies kan optreden. Vaak loopt de plant in het voorjaar weer opnieuw uit. Verpotten in verse potgrond zou ik ook pas in het voorjaar doen. Zeker als dat in de afgelopen 5 jaar niet gebeurde, kan dat de plant ten goede komen..

do, 10/01/2019 - 15:51
Elizabeth04

Dank je voor je reactie. Ik ga de plant in het voorjaar zeker in nieuwe grond zetten en voor nu dan maar zo laten? Of raad je aan de plant naar een koelere plaats te verkassen?

do, 10/01/2019 - 18:18
GreenConnection

Geen idee, hoe de gemiddelde kamertemperatuur is.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag