aronskelk

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/11/2006 - 17:50
Larreke

aronskelk

Hoi hoi
vorig jaar heb ik een aronskelk gekregen, de plant was al verschillende jaren oud. In de zomer is er welgeteld 1 bloem op gekomen, beetje een teleurstelling want ik vind de bloemen de prachtigste die er bestaan. In de hete zomer zijn alle blaadjes afgestorven. Nadat ik ze afgeknipt heb is de plant in een groeispurt geschoten. Prachtige nieuwe groene bladen. Na wat info gevonden te hebben heb ik de plant vorige week in drie gedeeld. 1 deel staat binnen op kamertemp (omdat ik gelezen had dat je dan bloemen in de winter krijgt) en de andere twee delen staan in een koude kamer (nu 15 gr en in de winter 12 gr)

Nu worden een aantal bladeren geel bij alle drie de planten. Ik ben wel niet bang dat ze dood gaan want in de zomer is ze ook terug prachtig geworden. Maar wie heeft er wat tips voor mij?
Ik zou ook graag aronskelken willen opkweken van bol, maar dat zal voor in t voorjaar zijn he?

Wie weet er veel van de aronskelk en kan mijn wat vertellen erover. Want de info die ik op internet vind is maar heel beknopt. Of wie kan er mij een internetadres geven waar ik superveel kan vinden, of een boektitel over dit soort bloemen...?

Heel erg bedankt!

Larreke

wo, 08/11/2006 - 20:07
plantadvies

Opkweek:

De broedknolletjes in een flinke pot met goede potgrond planten, ongeveer 1 cm diep. Ze zullen al snel opkomen. Binnenshuis opkweken, op een lichte plek uit de zon. Belangrijk is te weten dat deze plant eigenlijk een moerasplant is, en houdt van waterverzadigde, zware grond. Dus niet in droge, arme en zanderige grond kweken. Ook heel goed buiten, bv. bij de vijver te kweken, maar bescherm de knollen tegen vorst door ze binnenshuis te overwinteren.

Verzorging.

Zolang de groei er flink inzit, nat en licht houden, af en toe kamerplantenmest geven. Als de groei stopt, zal een rustperiode intreden, dan wat droger houden en op een koele, lichte plek zetten. Het meeste blad zal afsterven. De rustperiode is ten einde als spontaan nieuw blad verschijnt, dan weer warmer en natter houden. De bloemen komen vanzelf als de plant het naar zijn zin heeft en zijn volwassen grootte heeft bereikt, meestal al na 1 groeiseizoen.

Succes Plantadvies
http://tinyurl.com/yxj6d9ld

do, 09/11/2006 - 23:04
Larreke

Dank je wel voor de info!
Die broedknolletjes, zijndat heel kleine dingetjes (ongeveer 1 tot 1.5 cm groot?) Bij het verpotten van mijn oudere plant heb ik er zo heel veel in de grond gevonden. Heb deze in een pot gestoken, net zoals jij beschreven hebt. Maar dat is pas een week geleden, dus er is nog niets te zien. Of had ik dat pas in het voorjaar moeten doen?
Groetekes Larreke

ma, 20/11/2006 - 15:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Larreke.

Wij hebben in de tuin een hele hoek met aronskelken.
In de winter stopt mijn man ze onder met bladeren en takken.
In de zomer hebben dan heel veel bloemen wel een paar honderd.

Hopelijk gaat het met je ook lukken.

Veel succes ,
Annie.

Onderwerp gesloten