avocadoplant

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/01/2003 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

avocadoplant

Hallo allemaal, ik heb uit een avocadopit een plantje gekweekt en hij is nu zo'n 30 cm hoog.

Nu komt het probleem, iedere x vallen de onderste bladeren af als er weer een nieuw kransje met bladeren wordt gevormd.

Is dit normaal, want blij ben ik er eigenlijk niet mee, heeft iemand ervaring met dit soort planten en kan diegene mij dan ook vertellen hoe ik hem moet verzorgen.

Alvast bedankt, L4a

zo, 02/02/2003 - 16:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Elvira

Dank voor je reactie,onze plant is ongeveer 50 cm, wij hadden hem eerst op water staan toen kwamen er wortels en een takje uit, de wortels werden behoorlijk groot, en de loot werd 40 cm. Er vielen geen bladeren af, onlangs heb ik hem in de grond gezet en op een warmere plaats in de vensterbank! dus nu is hij 50 cm en de kruin is ongeveer 15 cm doorsnee van 3 bladeren, maar wij weten niet wat het moet zijn! nergens foto te vinden of enige informatie? hopend dat er iemand iets meer van af weet!

groetjes MennoB

vr, 18/04/2003 - 19:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb precies dezelfde ervaring met avocadoplant! Is nu een jaar oud en alle grote onderbladeren vallen af; kleine kromme blaadjes groeien in de kruin. Ben benieuwd naar advies.

De planten staan binnen, in een pot. 

di, 01/07/2003 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nadat bij meerdere avacodaplanten de onderste bladeren afvielen besloot ik de plant te toppen. Wanneer een topje van de stengel wordt afgehaald zal de plant naar links en naar rechts gaan groeien, in plaats van alleen maar omhoog. De onderste bladeren zullen blijven zitten. Ik heb hier een heel goed resultaat mee.

di, 01/07/2003 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nadat bij meerdere avocodaplanten de onderste bladeren afvielen besloot ik de plant te toppen. Wanneer een topje van de stengel wordt afgehaald zal de plant naar links en naar rechts gaan groeien, in plaats van alleen maar omhoog. De onderste bladeren zullen blijven zitten. Ik heb hier een heel goed resultaat mee.

vr, 08/08/2003 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik heb na wat experimenten uiteindelijk twee avocadoplanten nu inmiddels hun vijfde levensjaar zien ingaan. Een avocado is geen huiskamersierplant. Hij vraagt een voorkeursbehandeling. Hij vormt een soort van penwortel met uitlopers en heeft behoefte aan veel zon, warmte, vooral geen tocht, en is een stevige drinker! In de natuur groeit hij als een echte boom van een aantal meters hoogte. Gedurende de afgelopen vijf jaar is de potomvang flink meegegroeid met de plant. Omtrek bijna een meter (pot) Planthoogte daarbij nu bijna 2 meter. Bladeren zijn gigantisch maar zeer gevoelig. Te weinig water, te koud, te weinig zonlicht (prioriteit nr.1!) en foute voedingsdosering zal de plant direct kenbaar maken in zijn bladgroei. Blad hangt ineens bruin, verdord a.d. stam en valt veelvuldig van de plant af. Na vijf jaar blijft de avocado zich nog steeds mysterieus opstellen. Maar inmiddels weet ik wel dat hij oersterk is als voornoemde voorwaarden gegarendeerd blijven. De plant behoeft veelvuldig gevoed te worden. Bijna veeleisend als een huisdier. En wat krijg je er dan voor terug? Behalve een intrigerend experiment dat je na twee jaar niet met goed fatsoen in je huiskamer kan voortzetten; veel te groot en lomp en de terugkerende confrontaties met huisgenoten waarbij je argumenten voor de avocado nooit overeind te houden zijn tegen die van de ongeinteresseerde.
En dan uiteindelijk, het belangrijkste detail omtrent de avocado: De boomplant zal pas na ong. 7 jaar bloeivaardig zijn! En of hij dat ooit in ons huiskamerklimaat, hoe gecultiveerd ook, zal doen is nog immer de vraag. En of er vanuit die bloei vruchten voortkomen is m.i. niet minder dan wishfull thinking! Voor het eerst in hun vijf jaar oude bestaan heb ik de planten buiten staan. Spannend want wind vinden ze niet fijn. Maar zonder wind worden de stammen nooit krachtig genoeg een volwaardige plant te dragen. De temperatuur is er in ieder geval wel goed hoog genoeg voor. En de luis en ander kleinschalig tuinongemak heeft na drie weken nog geen vat gekregen. Nog twee jaar volhouden, dat is de missie die ik mijzelf heb opgelegd.
Anouk

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag