verwijderen wilgen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/01/2003 - 20:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

verwijderen wilgen

Op een stukje vochtig weiland in onze tuin staat een rij wilgen (verschillende soorten). Daar we vastgesteld hebben dat enkel de schietwilg (knotwilg) het naar behoren doet, zouden we de andere wilgen willen vervangen. Hoe lossen we dit best op? We dachten aan afzagen, maar hoe kunnen we het resterend deel laten afsterven? Daar het weiland vóór de winter opnieuw is ingezaaid zouden we liever geen putten maken om de wortels uit te graven.

ma, 27/01/2003 - 09:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bomen bij groog weer tegen de grond afzagen en ONMIDDELIJK gans het zaagvlak insmeren met verdunde glyfosaat (1 deel glyfosaat van 360gr/l op 5 delen water). Eventueel binnen enkele minuten nog eens insmeren. Glyfosaat is niet giftig,en je vind het onder vele merknamen (Roundup, glyfos, enz.). Indien je het koopt in een lichtere concentratie(bv 120 gr/l) dien je er natuurlijk minder water bij te doen . De stam zal dan zeker niet meer uitlopen.

ma, 27/01/2003 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het werkt wel, dat is waar. Maar glyfosaat niet giftig?Als het niet giftig is zou het niet de werking hebben die men zo graag wil...nl doden van groeiend plantenweefsel. Er zijn wel degelijk vergiftigingsverschijnselen bekend en het komt, ondanks de beweringen van de producent wèl in het grondwater en is dan niet afbreekbaar. Dat wil dus in ieder geval zeggen dat we met dit middel onze kinderen opzadelen.Maar de economische belangen bij dit product zijn zó groot, dat het totaal verbieden er van , althans in Nederland, nog steeds niet lukt. Voor begrijpelijke informatie: zoek met google naar: glyfosaat. Klik het tweede item aan: "Natuurverrijking brochure Roundup glyfosaat" en lees in een nutshel de belangrijkste gegevens over dit middel. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de bomen af te zagen en de stobben door een stobbenfrees te laten verwijderen, maar dat kost uiteraard wat meer dan de ongeveer 20 euro die een liter glyfosaat kost. Maria

di, 28/01/2003 - 00:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met glyfosaat kan je er inderdaad wel voor zorgen dat de wortels afsterven, maar ze blijven wel in de grond zitten! Ze zullen dus zeker niet herschieten.

Maar ik denk wel dat die wortels binnen de twee jaar of zo zullen verdwenen zijn. Desnoods ga je naar een bos en zoek je daar een stuk rottend hout en inoculeer je die schimmels in de resterende wortels om het afbraakproces te versnellen.

Groetjes,

Pieter

za, 01/02/2003 - 21:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een liter glyfosaat (360gr/l) kost +/- 8 euro als je hem op de juiste plaats en onder het juiste merk koopt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag