bananenplant

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/06/2003 - 23:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

bananenplant

wie zou mij kunnen vertellen hoe je een bananenplant de winter kan laten overleven zonder dat hij afsterft(hij staat binnen),en eventueel volgend jaar vruchten(banaan)kan geven.
bij mij sterven ze altijd in de winter helemaal af,zodat ik weer terug bij het begin ben

zo, 15/06/2003 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

piep,ik heb een bananeplant die wintervast is,wel in de winter bedekken met stro ofzo,is er wel een zonder bananen,en mijn plant met bananen is wel niet wintervast,dus binnen in de winter in pot.

ma, 16/06/2003 - 00:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geef je de banaan wel genoeg water in de winter.
Vergeet niet dat een banaan veel water nodig heeft.
Als je hem binnen zet, zet hem dan in een ruime pot en geef hem 1x per twee weken en ruime hoeveelheid water. Mag best een paar liter zijn.

wo, 18/06/2003 - 01:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bananenplanten hebben in de winter echt niet zoveel water nodig ! (Als ze in pot staan) Wat ze wel nodig hebben is kalium. Probeer eens de Musa Basjoo (Japanse vezelbanaan). Deze kan in de winter buiten blijven staan (al dan niet beschermd). Indien beschermd kan je de stammen overwinteren, indien onbeschermd komt hij via zijscheuten terug vanaf de grond
Kijk hier eens : https://tinyurl.com/y2wcov57.

vr, 20/06/2003 - 15:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een banaan is van nature niet bestand tegen de kou. Ik weet nog dat ik mijn eerste banaan at, en ik het erg koud had. De banaan smaakte mij niet goed. Ik adviseer iedereen met een banaan(enboom), deze in de pot te zetten tijdens de winter. Want zoals zoveel "bananen" kunnen deze dus niet tegen de kou... Mocht je banaan(enboom) buiten laten staan in de winter, eindig je met een klein banaantje(sboompje)...
Voor iedereen die van zijn banaan houd: Hou ''em warm!

Groetjes van Bertus Arnoud Naan

do, 04/12/2003 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

zie voor dit onderwerp een antwoord op https://tinyurl.com/y4wrxrpu

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag