belladonna

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/08/2012 - 22:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

belladonna

in een uitlaatgebied voor honden hebben we een plant ontdekt. het is een
klimplant met exact dezelfde bloem als de belladonna of bitterzoet (wat erg
giftig kan zijn voor onze honden) maar het blad komt niet overeen met de
afbeeldingen die we vonden. op deze afbeelding staat een blad met onder het
blad links en rechts nog een kleiner blaadje. hier komen deze kleinere bladen
niet voor, enkel het blad. bestaan hier soorten in of zou deze een andere
plant kunnen zijn die erop lijkt?
graag uw reactie want we weten niet of we deze beter verwijderen of niet.
dank bij voorbaat
genoveva

zo, 12/08/2012 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kunt U een foto van deze plant plaatsen.Zonder is erg moeilijk.

ma, 13/08/2012 - 00:09
Mosmanneke

Wolfskers is Atropa bella-donna
Bitterzoet is Solanum dulcamara
Ze hebben totaal verschillende bloemen, maar zoals je het zegt lijkt het of de bloemen hetzelfde zijn. Wat bedoel je nu precies?
Denk je dat de honden van deze planten gaan eten? Zorg voor je honden is prima, maar je moet niet overdrijven!

ma, 13/08/2012 - 16:17
lousje

Als je toch giftige planten wilt uittrekken, neem dan de volgende in ieder geval ook mee omdat de planten zelf of de vruchten giftig zijn: gele aconiet, heggerank, herfsttijloos, lelietje der dalen, vingerhoedskruid, papaverinfo-icon, adelaarsvaren, hederainfo-icon, hulst, bospest,euonymusinfo-icon,vlier, taxusinfo-icon, verfbrem en vele andere giftige planten die je in het openbaar groen kunt aantreffen.Ook vele paddestoelen kun je maar beter niet consumeren.
Overigens is het verwijderen van planten uit andermans terrein stroperij en bij de wet strrafbaar.(wetboek van strafrecht, art.315)

di, 14/08/2012 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de reactie. het terrein is privé bezit van de familie van een vriendin . zij is de gebruiker van het land. dus, nikske strafbaar.het is door haar aangeplant als bosje en een soort natuurlijk park met graafplaatsen voor de honden, een vijvertje (dat eigenlijk meer dienst doet als wachtbekken want in de zomer staat dat droog). de helme bedoeling van het land is een hondenparadijsje te maken. en ik was gewoon bezorgd omdat ik een jonge pup heb die overal op knabbeld en ik heb altijd gehoord dat belladonna giftig was. ben ik mss overbezorgd? moet je er mss al veel van eten voor het schadelijk is?
er staat ook hulst en liguster, maar daar blijft ze vanaf. ik hoop dat ze weet wat ze( = puppy ) doet maar op een terrein van een hectare kan je 7 honden niet altijd in't oog houden.
bedankt voor alle reacties.
genoveva

di, 14/08/2012 - 13:41
Mosmanneke

Omdat je niet meer ingaat op de namen Belladonna en Bitterzoet neem ik aan dat je Bitterzoet bedoeld. Het zal waarschijnlijk geen Wolfskers (Atropa bella-donna) zijn omdat die plant nogal zeldzaam is.
Bitterzoet is een lid van de nachtschade familie. Weliswaar staan die bekend als giftig, maar vroeger werd er zonder schadelijke gevolgen op de stengels gekauwd als een soort surrogaat voor pruimtabak. Ik zou me dus geen zorgen maken om je hondjes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag