Bijna geen luizen meer maar wel veel geel blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/05/2008 - 20:32
blueflower

Bijna geen luizen meer maar wel veel geel blad

Sinds ik vorig jaar in de nazomer Alliuminfo-icon heb geplant bij mijn rozen heb ik bijna geen luizen meer. Ook heb ik wat knoflook erbij geplant.
Waar ik wel veel last van heb is geel blad met bruine vlekken. Deze verwijder ik maar ben bang dat ik halverwege de zomer geen blad meer over heb. Vorige week voor het eerst gespoten met Vital van Ecostyle. Nu ben ik eigenlijk bang dat ik vorig jaar toen ik hier ook al last van had de afgevallen blaadjes die dit hadden toch niet allemaal goed van de grond heb opgeruimd. Weet iemand raad?
Alvast bedankt voor het antwoord.

zo, 11/05/2008 - 11:39
Zuster Bibi

hoi blueflower
ook ik heb dit jaar uien ertussen geplant...inderdaad veel minder luizen..maar ook geel blad net als bij jou? ik heb de rozen in het najaar geplant er lag dus geen oud bladafval bij mij....misschien dat iemand op het forum het antwoord weet...we wachten af o ja ik heb nog niet gespoten met vital.....
alvast bedankt- brigitte

wo, 14/05/2008 - 23:50
Dennie-soest

Hallo

Ik ga ervan uit dat dit gewoon sterroetdauw is, Er vormen zit vlekken op het blad , t blad word geel en valt uit. een schimmel! Eco style vital is preventief gebruik fantastish! ik gebruik het ideaal! maar als er eenmaal een schimmel inzit gebruik zelfs ik als biologish tuinier bayer! gewoon gif. werkt soms toch wel beter hoor! maar preventief is belangrijk hoor. als je gewoon 2 x per jaar mest en kalkt , ecostyle vital erbij gebruikt en hij goed in de zon en de wint staat heb je soms haast geen schimmel , maar zelfs met de beste omstandigheden kom je er soms niet omheen!

Succes en laat even weten als het goed gaat!

do, 15/05/2008 - 18:54
blueflower

De standplaats is goed, veel zon, ook wat betreft de wind, mesten doe ik 2x per jaar dus schijnbaar val ik dan net ondere de gevallen waar het toch soms bij voorkomt. Soms heeft men gewoon pech dus.
Groet Blueflower

ma, 19/05/2008 - 04:11
jblom

hai, ik weet niet waar je mee mest maar sterroetdauw is een teken van zwakte, normaliter mest ik in t najaar koemest, in t voorjaar koemest en soms kieseriet (kalk), in april rozenmest en eind mei na de eerste bloeiperiode nogmaals na juli geen rozenmest meer geven. inderdaad de blaadjes verwijderen omdat schimmels prima overwinteren, en al het aangetaste blad verwijderen voordat t eraf valt. luizen komen en gaan en zijn prima te verwijderen met een goede harde waterstraal en het hart van de roos open houden dwz teveel blad verwijderen en snoeien zodat de takken naar buiten groeien, succes ermee

Onderwerp gesloten