Bladvlekkenziekte

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/09/2011 - 19:29
voogtpa

Bladvlekkenziekte

Ik heb een Witte Paardenkastanje boom in mijn tuin staan, deze moet ongeveer 70 jaar oud zijn. Vorig jaar was er al blad met vlekken te zien.
In augustus begon de boom al blad te verliesen . De blader die er nog aanzitten hebben allemaal rood/oranje vlekken. Ik ben er achter gekomen dat dit de bladvlekkenzieke is. Mijn vraag is, kan hier nog wat aan gedaan worden, of is deze boom niet meer te redden. Een paar honderd meter verder
staat ook een grote kastanjerboom, deze staat nog vol en groen in het blad.
Gaarne zou ik van u advies willen krijgen of er nog wat aan te doen is om deze boom weer gezond te krijgen.

Hoogachtend,

Peter Voogt

do, 08/09/2011 - 21:05
WiPe

Ik vermoed dat het hier eerder om paardenkastanjemineermot gaat dan om bladvlekkenziekte.

De boom ziet er aan het einde van de zomer niet meer uit. Maar echt kwaad kan het niet. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je de boom met allerhande overbodig spul gaat behandelen. Vooral geen zorgen maken zou ik zeggen.

vr, 09/09/2011 - 13:24
voogtpa

Bedankt voor u reactie, ik ben blij dat deze oude kastanjeboom geen levensbedreigende ziekte heeft. Ik hoop dat de boom volgend jaar weer goed in het blad zit.

Vgr. P.A.Voogt

vr, 09/09/2011 - 14:54
RdB

Oude boom? 70 jaar is voor een paardenkastanje nog maar een broekie.

Als je googled op beide aantastingen en dan vooral op het verschil bij de nerven let (schimmel stoort zich daar niet aan, mineermot wel) kun je er gemakkelijk achterkomen welke van de twee het is. Ook de bladvlekken ziekte doet overigens weinig kwaad en is, vooral in natte zomers, vooral een esthetisch probleem. Bestrijden kun je de schimmel door het afgevallen blad weg te halen waar hij 's winters in schuilt.

Ruud

Onderwerp gesloten