Is dit blad schimmel op mijn Alocasia?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/05/2022 - 16:35
Monipen

Is dit blad schimmel op mijn Alocasia?

Mijn Alocasia Black Velvet heeft bruine vlekken op de bladeren, zelfs op alle bladeren behalve het nieuwste blad. Ik vraag mij af wat dit is en wat kan ik doen? Ik zou het erg jammer vinden als de plant ziek is en ik het plant weg zou moeten doen.

Het zijn dus bruine oranje plekken, het begon met een blad maar het ziet eruit alsof het gaat spreiden.

Toen ik het plant heb gekocht in oktober vorig jaar had ze een blad met een paar bruine vlekjes maar ik dacht zou wel zijn dat ze niet genoeg water kreeg in de winkel. Toen heeft de plant de hele winter goed gedaan, ze maakte zelf een paar nieuwe bladeren aan (ik heb een groeilamp in de winter die ik gebruik). En nu ineens gingen er zelfs een paar bladeren snel geel worden en moest ik weg doen. Maar nu zie ik dat bijna alle bladeren vlekjes hebben. Wat zou dit kunnen zijn en wat kan ik doen?

do, 02/06/2022 - 22:46
Julesss (anoniem geplaatst)

Dit lijkt wel op teveel water. Meestal ontstaan er dan gele of bruine vlekken op de bladeren, maar ik weet Dit niet zeker. Wel weet ik dat alocasia´s niet al te vaak water vragen. Al heb ik zelf al ondervonden dat mijn black velvet niet bang is van wat water, want deze staat eigenlijk altijd in vochtige grond... oepsie... maar ik heb hem onlangs verpot en de wortels zagen er super uit (allemaal mooi wit). Ik zou in jou geval ook eens de plant uit de aarde nemen en alle aarde van de wortels sproeien. Als alle wortels mooi wit zijn is water teveel niet het probleem (en dus miss te droog), maar als de wortels bruin, zwart of paperig zijn dan is dit wortelrot. In dat geval snijd je alle dode wortels weg en zet je de plant in een nieuwe pot in nieuwe grond en geef je hem voortaan minder water. 

Indien geen van mijn tips werken zou ik het niet weten en is dit miss wel een ziekte... maar heen idee welke. 

vr, 03/06/2022 - 09:45
Monipen

Bedankt voor je antwoord. Ik denk dat ik nu weet wat er is gebeurd. Ik gaf deze plant "planten voeding", ik dacht het is weer lente en wat meer licht buiten dus tijd voor voeding. Maar ik denk dat ze dat niet leuk vond, want ineens gingen 3 bladeren heel snel geel worden en dood gaan. En die andere bladeren bleven die oranje vlekjes dus. Ik heb inmiddels de plant helemaal onder water gespoeld en een deel van de potgrond nieuw gedaan. Ik denk dat het nu goed gaat met de plant. Ik zie in ieder geval geen nieuwe vlekken. Dus hopelijk komt het nu goed.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag