Bloembollen meerjarig ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/09/2005 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bloembollen meerjarig ?

Kan iemand me vertellen waar ik info kan vinden over de meerjarigheid van bloembollen ? Ik heb vorig jaar een heleboel bloembollen geplant, maar de kaartjes weggegooid. Na de bloei heb ik de bollen laten zitten, het groei weggeknipt. Ik vroeg me nu af welke wel en welke niet weer boven zullen komen. Ik heb o.a anemoon de caen, andere annemonen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes (die nooit zijn opgekomen), crocussen, keizerbloem (oid) en diverse tulpensoorten geplant.

zo, 11/09/2005 - 23:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bovengenoemde soorten bloembollen kunnen gemakkelijk in de grond blijven zitten, ze komen ieder jaar weer op.
De tulpen zullen ieder jaar wel wat minder worden.
Voorwaarde is wel, en dat geldt voor elke soort bloembol, dat u het blad moet laten zitten tot het vanzelf is afgestorven.

ma, 12/09/2005 - 02:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan het zijn dat de sneeuwklokjes wel zijn opgekomen, maar dat je het groen hebt weggeknipt? Sneeuwklokjes bloeien heel dikwijls het eerste jaar na planten niet.En inderdaad, je moet het blad uit zichzelf laten afsterven.Via stengels en blad komt er voeding in de bol en dat gebeurt dus niet als je het groen wegknipt.

ma, 12/09/2005 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de info! Nu maar duimen dat ze weer opkomen ;-)

di, 13/09/2005 - 15:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer je tulpen (en ook hyacinten) elk jaar op een andere plek plant (in het najaar verplanten) blijven ze wel elk jaar mooi.

groet
sandra

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag