bloemenweide

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/04/2013 - 13:16
jasmijnofniet

bloemenweide

Onlangs kreeg ik van de provincie gratis zaad toegestuurd voor een bloemenweide. Eénjarigen en vaste planten. Ik had gelezen dat de grond zo arm mogelijk moet zijn. Daarom heb ik het gras zo'n 20 cm afgestoken en weggevoerd en van elders in de tuin heb ik zware klei aangevoerd.
Nu lijk ik tot de conclusie te komen dat klei net slecht is voor een bloemenweide. Ik kan de kleilaag nog mengen met evenveel gewone aarde alvorens ik op gazonhoogte zit. De klei opnieuw wegvoeren zie ik niet zitten. Wat moet ik doen? Ik heb ook nog een zak kalk liggen, meng ik die door de aarde?
Het gaat om volgende bloemen:
bloemenakker:
Samenstelling: dille, bernagie, goudsbloem, korenbloem*, boekweit, inkarnaatklaver*, nigellainfo-icon, gewone klaproos*, karwij* en gele ganzenbloem*

* Dit zijn streekeigen wilde soorten

bloemenweide:
Samenstelling: gewone klaproos*, korenbloem*, witte honingklaver*, gewone margriet*, muskuskaasjeskruid*, gewone rolklaver*, gele ganzenbloem*, knoopkruid*, duizendblad*

za, 27/04/2013 - 14:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een aantal jaren in de Bommelerwaard gewoond op zware rivierklei.Daar heb ik toch prachtige weilanden gezien met veel veldbloemen.Mengen met zandgrond is wel goed omdat de grond dan lichter en beter waterdoorlatend wordt.

Onderwerp gesloten