Bodembedekker vergelijkbaar met Erodium

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 21/08/2008 - 16:39
wendykivit

Bodembedekker vergelijkbaar met Erodium

Hallo,

Ik heb sinds dit jaar 3 Erodiums (roze) in de tuin staan, en ik vind ze geweldig. Ik zou graag andere (blauwe) bodembedekkers willen planten, die net zo mooi en lang bloeien als Erodiuminfo-icon. Ik heb verderop in het forum al iets gelezen over Geraniuminfo-icon Jolly Bee; waar kun je die kopen?

groet,
Wendy

vr, 22/08/2008 - 10:32
Hendrik Jan

Geraniuminfo-icon 'Jolly Bee' is echt een super Geranium (wordt ook erg groot), wegens zijn extreem lange bloei, MAAR is absoluut geen bodembedekker.
Vaak alleen bij kwekerijen te vinden.

Geranium macrorrhizum (vele variateiten), bloeit een kleine maand, MAAR is wel een echte bodembedekker. Vanaf midden voorjaar is het bladerdek totaal bodembedekkend, in zachte winters wintergroen maar geen blauw bloemetjes.

zo, 31/08/2008 - 14:03
vhoma

Toch oppassen met erodiuminfo-icon mijn ervaring is dat ik de lagere soorten niet kan houden door vocht en koude laten ze na. Roze en zeker sterkere planten zijn geraniuminfo-icon sanguineum 'striatum'en 'Apfelblute' of de al vermelde macrorrhizum in soorten maar ook cantabrigiense en dalmaticum kan je toepassen als bodembedekker, alleen een lage lang bloeiende blauwe bodembedekker daar zit je bij de geraniums met een probleem. Wanneer je afwijkt van de term bodembedekker dan kan je 'Rozanne', Jolly Bee' of 'Sweet Heidy' toepassen want ze bloeien echt lang en voegen iets toe aan de tuin zorg wel voor minstens 60cm plaats. Planten zijn via handel of plantenbeurzen en gespecialiseerde liefhebbers te verkrijgen. In onze geranium tuin testen we al enkele jaren nieuwere en of betere geraniums uit na telefonische afspraak op 011/210147 laten we onze geraniums ook zien.
Groetjes
Vanholst Marc

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag