boek over planten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/08/2010 - 01:10
Jabuka

boek over planten

Hallo,
ik heb geen vraag over planten, maar ik ben op zoek naar een goed boek over tuinplanten, verzorging, onderhoud en beplanting. Kan iemand me daarmee helpen? Via dit forum leer ik ook al enorm veel, maar soms is het lekker om met een boek op de bank (of in de tuin!) te hangen. Kom ajb niet aan met kijk eens in een boekenwinkel , want ik woon tijdelijk niet in Nederland en moet 'm dus via internet bestellen. Ik heb ook al op internet gezocht, maar kom de meest afgrijzelijke titels tegen...brrr.
Groetjes.

za, 21/08/2010 - 01:47
rubo

Wanneer het om soorten gaat dan staat zowat alles in Atrium Tuinplantenencyclopedie. Gaat het om het tuinieren zelf dan heeft Atrium daar ook een boek over. Het zijn engelse boeken maar op een goede manier nederlands bewerkt. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Gelukkig vind je dit ook in de bibliotheek.

Gaat het over groente en fruit dan is de bijbel van De Groente en Fruit Encyclopedie van Luc Dedeene en Guy De Kinder het aangewezen boek.

Via Marktplaats is nog wel te komen aan Het Grote Tuinboek van Franz Bohmig. Dit boek is uit de 60-er jaren en een genot om te raadplegen.
Het is een handboek welke verdeeld is per maand met een subverdeling van Algemeen, Groentetuin, Fruittuin, Siertuin en Kamerplanten. Verder nog veel tabellen.

Terra's Handboek heeft Snoeien en Leiden en Ziekten en Schaden. Prachtige boeken. Ik weet niet of er nog meer titels ervan zijn.

Verder kom je op de Deventer boekenmarkt de meest gekke boeken tegen.

Een tijdje terug heb ik via Marktplaats de Tuin-O-Theek van Rob Herwig (uitgegeven door het Spectrum) op de kop kunnen tikken. Kort en bondig en snel te raadplegen. Maar dit heeft ook een emotionele waarde voor mij dus ik ben hier niet objectief in.

Dit zijn de boeken die ik persoonlijk zou aanschaffen als dit via internet zou moeten (en over voldoende bedget beschikte). Snuffelen is natuurlijk veel leuker. Zoals ik al zei is Deventer hier een oase in boekenland.

za, 21/08/2010 - 10:45
Jabuka

Dank je Rubo voor alle leestips!
Erg blij mee!

zo, 22/08/2010 - 01:50
rubo

Stom toevallig kom ik een site tegen met alles over tuinboeken.
www.tuinboeken.com

zo, 22/08/2010 - 18:49
Jabuka

Nogmaals dank Rubo!
Ik ga eens even lekker digitaal struinen!
Zonder nu hier een chat van te maken, maar vanwaar de sentimentele waarde voor de Tuin-o-Theek?

di, 24/08/2010 - 00:29
rubo

Ach, het is allemaal niet zo dramatisch als het lijkt.
Als kind geld bij elkaar gebeund met tuintjes maaien, daarin geinvesteerd, door brand verloren gegaan en nu (40 jaar later) weer in bezit.

Onderwerp gesloten