bolcatalpa ziek?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/07/2007 - 19:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

bolcatalpa ziek?

Hallo,

Wij hebben reeds enkele jaren 4 stevige bolcatalpa's alba staan in de tuin. Echter dit jaar vertonen ze een raar verschijnsel. De takken breken één voor één af en als we korterbij gaan kijken, dan zijn van sommige bladeren precies stukjes opgepeuzeld en andere bladeren zien er dan weer 'verwelkt' (niet mis te verstaan met verdord) uit. Buiten een paar mieren zien we geen beestjes o.d. op de bladeren. Het gaat maar om enkele takken, maar het is wel aan elke boom. Gaat het hier om een ziekte of om de veelvuldige regen van de laatste tijd of misschien nog iets anders? Graag jullie advies. Wij zijn radeloos. Alvast bedankt voor de tips!

vr, 27/07/2007 - 23:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Catalpainfo-icon's hebben breekbare takken. Je hebt geen foto geplaatst maar kan het zijn dat ze te groot en zwaar zijn en in combinatie met die venijge felle winden vlak voor buien afknappen? Wanneer is de Catlpa voor het laatst gesnoeid?

Over dat beetje vraat moet je je geen zorgen maken, hoort er gewoon bij. Zonder rupsen geen vlinders en geen vogels. Zolang het verwelken beperkt blijft tot hier en daar een blad of takje zou ik me er ook niet druk over maken.

Ruud

ma, 06/08/2007 - 22:16
annette

Bij een catalpainfo-icon kan de verwelkingsziekte optreden, het blad krult op en verdroogt. Deze schimmelziekte kan je bestrijden met een aftreksel van mos uit je eigen tuin dat je 24 uur in water hebt laten weken.
Dat de bladeren opgepeuzeld worden gebeurt door de rupsen, heb ik thuis ook. Gezien er toch veel bladeren op een catalpa staan doe ik hier niets aan.

Groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag