Boom voor terras

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/02/2005 - 20:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Boom voor terras

Ik ben op zoek naar een geschikte soort boom om op een terras te zetten in pot. Onze stadstuin heeft een terras op het noorden, en ik zou graag de inkijk van het hoger gelegen terras van de buren wat verminderen door een boom in pot te plaatsen. De kruin zou op +/- 2.5 meter hoogte moeten komen. Heeft iemand een idee?

ma, 28/02/2005 - 21:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een boom in een pot met een kruin op 2,5 meter is een hele flinke. Ik denk dat je dan een pot / kuip moet hebben van 1-1,5 meter in diameter en tussen de 50 en 100 cm diep! Enig idee wat je verder voor wensen hebt, groenblijvend, bloei, vorm, schors ?

di, 01/03/2005 - 10:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zit eigenlijk zo, er staat naast ons terras een muurtje van +/- 1m80 hoog, de kruin van de boom zou net boven dat muurtje moeten komen, je moet er dan natuurlijk ook nog de hoogte van de pot bijrekenen. Liefst zou ik iets groenblijvend zetten, maar dat is niet echt een vereiste. Schors en bloei maakt eigenlijk niet veel uit. De kruin zou ook niet te groot in omvang mogen zijn. Laten we zeggen 1 meter...

di, 01/03/2005 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

De boom zal een groot deel van de tijd in de schaduw vertoeven in een noordtuin. Houd hier rekening mee bij de keuze. Enkele suggesties: Mahoniainfo-icon (is een struik, wordt niet heel groot, reken op 1,5 meter). Nothofagusinfo-icon Antarctica (deze wordt tot 6 meter, maar doet hier heel lang over en gaat dit in een pot misschien niet halen, de kruin is erg open dus geen volledige afscherming, wel een mooie 'artistieke' boom). Ilexinfo-icon (hulst), misschien is deze wel het meest geschikt. Acerinfo-icon (esdoorn), hier zitten ook kleine soorten tussen. Cornusinfo-icon alba (kornoelje). Denk ook aan sommige naaldbomen en bamboes.

do, 03/03/2005 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien een ligustruminfo-icon waarvan je de stam dan kaalsnoeit? Dit is een redelijk snelgroeiende wintergroene struik die behoorlijk hoog kan worden, maar waar die dan wel steeds een beetje in vorm gesnoeid moet worden.

do, 03/03/2005 - 22:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let op bij de Ligustruminfo-icon voor de besjes. Ze veroorzaken buikloop en braken bij kinderen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag