boomschors tussen rozen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 09/08/2005 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

boomschors tussen rozen

in onze tuin zijn vakken afgezet met buxushaagjes en in die vakken groeien roze trosroosjes . Tussen de wortels van de trosroosjes groeit onkruid nl. klaver met gele bloempjes. Ik trek het onkruid uit met de hand (dus ik hak niet). Die klaver is zo moeilijk te verwijderen. Ik kan moeilijk de ganse worteltjes te pakken krijgen met gevolg dat het blijft terug komen. Nu had ik gedacht om dit najaar een laag schors tussen de trosrozen te leggen in de hoop toch minder werk te hebben en om te voorkomen dat telkens mijn handen en benen open liggen van die venijnige kleine doorntjes. Doe ik daar goed aan? Past schors tussen rozen? En verandert de samenstelling van de bodem daardoor niet te fel ?

met dank voor uw antwoorden
gilberte

di, 09/08/2005 - 19:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben bang dat dit misschien toch niet zo'n goed idee is. Dat er klaver groeit betekent al dat de bodem te zuur is. Ik zou eerst eens kijken of de bodem iets anders nodig heeft. Goede rozenmest misschien nog iets anders erbij om de samenstelling van de bodem te veranderen. Boomschors op de bodem laat de bodem zuur blijven en dan groeien de rozen daar niet goed van. Is het niet mogelijk om daar steeds goed tussen te schoffelen? Dan moet het toch beter gaan worden?

di, 09/08/2005 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het de zelfde plant is als op bijgaande foto. Dan zul je deze met wortel en al moeten verwijderen. Het is een erg woekerend plantje met de naam Oxalisinfo-icon corniculata.
Annis

boomschors tussen rozen
wo, 10/08/2005 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, het is het plantje zoals op de foto. ik zal dan de boomschors maar achterwege laten (cacaodoppen kan dat?) of heeft er iemand misschien nog een ander idee? ik begin al wel met ze uit te trekken en proberen de wortel mee te krijgen.

bedankt en groetjes.
Gilberte

do, 11/08/2005 - 10:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel werk maar wel effectief is het volgende. Daar ik uit het verhaal opmaak dat het onkruid tussen de wortels van de roos zit, zou ik in het najaar, als de groei stilligt, de struikjes voorzichtig opgraven en alle onkruidwortels ertussen uit halen. Dit is tevens een goede gelegenheid om het plantgat wat groter te maken en rozenaarde toe te voegen zodat ook de zuurgraad van de grond verbetert. Daarna de rozen terugplanten.

Onderwerp gesloten