Boomvaren sporen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/03/2009 - 19:35
tommie36

Boomvaren sporen

Hallo,

Ik ben onlangs in Nieuw Zeeland geweest en enthousiast van boomvarens geworden. Ik had sporen in Nieuw Zeeland gekocht van de silverfern en deze direct bij thuiskomst 'gepoot' in een afgedekte pot. Nu, na een maand, zie ik zelf nog geen lichte groene gloed op de aarde..... Ik ben bang dat de sporen niet vers genoeg waren of om een andere reden niet aangeslagen zijn.

Graag wil ik een tweede poging doen.
Kan iemand een bedrijf aanraden waar ik per post nieuwe sporen kan kopen? Of een bedrijf in de buurt van Rotterdam dat sporelingen(kleine plantjes) verkoopt?

Alvast dank,

Tom

wo, 18/03/2009 - 15:30
lily-anne

Hallo Tom,
Ik heb geen silverfern boomvaren en ook geen sporen van die plant , maar heb wel jonge boomvarentjes : Dicksonia Antarctica ( blad ongeveer max 4cm hoog - Heb de sporen zelf gezaaid in september 2007 ) Ik ben lid van het openexotenforum.be op volgende link : https://tinyurl.com/yycwow93
We zijn daar met vershillende personen mee bezig - je zal er heel wat leesvoer aan hebben maar toch wel veel informatie voor het geval je het nog eens wil proberen .
Ik lees wel dat je nog maar een maand aan het wachten bent op groene schijn - geef het nog zeker niet te snel op maar hou ze voldoende vochtig en zeker warm genoeg met veel licht ( geen zon )Als je sporen wil zaaien dan is het belangrijkste wat je moet hebben : heel veel geduld .
Je spreekt over sporen gepoot ik hoop dat je ze niet bedekt hebt met grond want dat zou ik niet aanraden . Als je graag een jong boomvarentje verder wil opkweken , kan je me contacteren of kan ik eventueel een plantje voor jou reserveren en meebrengen naar de plantenruil-koopbeurs in Beveren Waas op zondag3 mei - daar zal ik met een standje met allerlei zelf gekweekte plantjes aanwezig zijn -
groetjes
Lily-Anne

vr, 27/03/2009 - 22:55
tommie36

Dank voor de reactie. Ik zal het genoemde forum eens lezen. Ik heb de sporen zeker niet bedekt met aarde, maar er is nog steeds niets te zien. De beurs zal ik niet bezoeken, dus ik ben eerder naar een manier op zoek om per post aan sporen voor een nieuwe poging. Tips zijn welkom.

Groeten,

Tom

za, 28/03/2009 - 16:24
lily-anne

Hallo Tom,
Ik heb nog wat sporen ( dicksonia antarctica ) over van vorig voorjaar - Ik weet niet hoelang sporen goed blijven, maar als je het wil proberen , dan kan je me een brief sturen met daarin een aan uzelf geadresseerde omslag .De postzegel er los bijdoen zodat ik die kan omwisselen voor een belgische zegel - zo heb ik geen onkosten en heb jij sporen .
Laat maar horen .Doe in ieder geval je gezaaide sporen niet weg maar hou ze goed vochtig en wie weet komt het nog goed - het duurt echt wel een hele tijd eer ze boven komen
groetjes
Lily-Anne

Onderwerp gesloten